3.000 de participanți la ,,Prima evadare”!

Foto: Prima evadare

Maratonul de ciclism a ajuns anul acesta la cea de a 16-a ediției.  Concursul a atins un maxim de 3,000 de participanți cu varste cuprinse între 5 si 73 de ani. din 29 de țări.

Pentru buna desfășurarea a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

– între orele 10:00 – 10:10, pe Aleea Privighetorilor;

– între orele 10:00 – 10:30, pe Str. Vadul Moldovei şi pe Aleea Padina;

– între orele 10:00 – 11:00, pe Aleea Teișani.

Maratonul de ciclism București-Snagov, ediția 2024, are startul la Academia de Poliție și se incheie la Snagov, pe următorul traseu: Aleea Privighetorilor – Str. Vadul Moldovei – Pădurea Băneasa – Aleea Teișani – Aleea Padina – Pădurea Tunari – prin spatele Aeroportului Otopeni – Moara Vlăsiei – Pădurea Vlădiceasca – Balotești – Snagov – Complex Astoria (Snagov/Ilfov).

Traseul maratonului este unul spectaculos, presărat cu monumente istorice precum  Mausoleul Mauriciu Blank, Fortificatța – Bateria 3-4 din centura de fortificații a Capitalei, Palatul Ghica, Codrii Vlăsiei și râurile Vlăsiei.

Este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start și alta de finish, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani, filmat și supravegheat din elicopter.

Tot drumul de parcurs este curățat şi remarcat tot timpul anului, pentru a putea fi folosit pentru antrenament şi excursii alături de celelalte poteci conexe care alcătuiesc rețeaua de poteci Prima Evadare din nordul Capitalei.

Iata filmul oficial al competiției de anul trecut.

Prin Prima Evadare, organizatorii își propun să încurajeze un stil de viață sănătos prin practicarea sportului în aer liber, să promoveze traseele și pădurile din nordul Bucureștiului „într-un mod mai activ decât cel al grătarelor” .

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.