Tinerii scriu povestea orașului lor

Sursa foto: comunicat de presa

Echipa de povestitori #AfostOdata coordonează realizarea primului volum colectiv al unor tineri talentați, pornind de la povestea orașului lor.

Timp de cinci luni, tinerii întâlnesc scriitori, editori de carte, tipografi, ilustratori, oameni de comunicare pregătesc scrierea și lansarea unei cărți, inspirați de specialiștii din industria cărții. Scopul proiectului este încurajarea culturii scrise printr-un masterclass de storytelling ce îi va purta pe tineri în lumea reală a cărții, de la idee la obiect tipărit.

Sursa foto: comunicat de presa

Până la finalul anului școlar, 12 copii de la Școala Gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” vor descoperi care sunt tehnicile de scriere ale unui text, pornind de la momentele povestirii, conturarea personajelor și a acțiunii, construirea unui punct culminant și continuând cu secretele ilustrației de carte și ale promovării muncii de echipă.

La finalul proiectului, tinerii își vor lansa volumul în prezența colegilor, familiei, profesorilor și iubitorilor de carte. În plus, cea mai votată povestire va fi transformată și în podcast pe wwww.afostodata.ro spre a servi drept model pentru copiii din întreaga țară.

Echipei #aFostOdata i se alătură jurnalista și scriitoare Luiza Vasiliu, ilustratoarea Adriana Dănilă, tipograful Vasile Ardeleanu, oamenii de radio și TV Mădălina Dobrovolschi și Valentin Eduard Panduru, dar și alți specialiști.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.