VIDEO: Află și tu cum poate prinde Bucureștiul și mai multă culoare la Romanian Design Week!

Unlock the city! Tot ceea ce trebuie să faci este să mergi la Romanian Design Week între 24 mai și 2 iunie. Anul acesta festivalul își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine.

În plus, RDW 2024 vrea să contribuie la reconectarea bucureștenilor cu capitala și, mai ales, la comunitățile acesteia. Andrei Borțun a venit în matinalul București FM pentru a îți spune tot ce trebuie să știi despre acest eveniment.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de Romanian Design Week: „Ritmul este în continuă creștere, oarecum independent de eforturile noastre. Și noi, ca organizație, lucrăm mult pentru fiecare ediție, dar interesant este că proiectul crește mai mult decât efortul pe care îl facem noi pentru că este o rețea foarte mare de organizații și o comunitate care se dezvoltă și care generează conținut.”

„Este o platformă care își propune să aducă în fața cât mai multor oameni design de toate felurile, arhitectura, urbanismul, relația cu orașul. Astfel, aflăm cât de mult ne schimbă viața în bine dacă folosim corect tipul acesta de resurse.”

Organizațiile care participă în cadrul evenimentului se ajută între ele, venind fiecare cu publicul ei la eveniment: „Pentru noi este interesant cât de multe organizații știu să-și scoată din casă propriu lor public, să-și pună puterea lor de comunicare la bătaie și în felul acesta să-și împrumute fiecare între ei propria comunitate. Eforturile de genul acestea ne-au adus astăzi în formula RDW.”

„Sunt 130 și ceva de organizații, ediția aceasta, care generează conținut și care îi determină pe oameni să iasă din casă.”

RDW este un eveniment potrivit pentru mai multe categorii sociale: „Sunt mai multe tipuri de public pe care le căutăm, cu tipuri diferite de discurs și de relație. Pentru noi înseamnă cu siguranță administrație publică, guvernamentală, dar și sectorul business. Credem că la un moment dat lucrurile extraordinare se întâmplă datorită comunicării sau viceversa din cauza lipsei acesteia între administrație publică și dezvoltatori imobiliari.”

„Lucrurile încep să se schimbe în bine, în ultimii 5 ani sunt sectoare ale Bucureștiului care au început să facă diverse concursuri de design.”

Este nevoie de răbdare pentru a vedea schimbări semnificative: „Schimbările nu se întâmplă peste noapte, mai ales dacă nu s-au întâmplat niciodată într-un mod corect. Sunt niște premiere dacă vorbim despre cum se dezvoltă din puncte de vedere urbanistic orașul. Probabil că acum vom avea un plan urbanistic general bine făcut, care asigură un anumit tip de regulă.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a înțelege că trebuie să ajungi și tu la RDW!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.