Incident grav la bordul unui avion

Foto: Alina Neagu

Pasageri şi membri ai echipajului unui zbor cu decolare de la Londra, afectat marţi de turbulenţe puternice, soldate cu moartea unei persoane şi o aterizare de urgenţă la Bangkok, au sosit miercuri dimineaţă la Singapore, transmite AFP.

Zborul SQ321 al Singapore Airlines a fost afectat de„turbulenţe extreme bruşte„ la 11.000 de metri altitudine deasupra Myanmarului, la zece ore după decolarea de marţi, ridicându-se brusc şi plonjând în gol de mai multe ori.

Conform unui pasager, unii dintre cei aflaţi la bord au fost proiectaţi în cabină atât de violent încât au lovit plafonul, zeci de persoane suferind răni grave la cap.

Avionul, având la bord 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului, a aterizat de urgenţă pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, unde personalul medical i-a transportat pe răniţi pe targă la ambulanţele care aşteptau pe pistă.

Un britanic în vârstă de 73 de ani a murit şi, potrivit spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, alte 71 de persoane, dintre care şase grav rănite, au fost preluate pentru îngrijiri medicale.

Potrivit aeroportului din capitală, 83 de persoane aflate la bord au fost rănite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.