Conferinţa Naţională APAN 2024: „Un parteneriat cu scleroză multiplă”

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (#APANRomania) organizează cea de-a şaptea ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă – World MS Day 2024 în data de 25 mai 2024, un eveniment de referinţă dedicat celor afectaţi de această afecţiune neurologică complexă.

Conferinţa va aduce împreună experţi din domeniul neurologiei, reabilitării medicale, suportului psihologic şi peste 120 membri ai comunităţii de pacienţi, într-un efort comun de a promova un parteneriat activ cu afecţiunea, adaptarea constantă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Diagnosticarea se realizează preponderent în intervalul de vârstă cuprins între 20 şi 40 de ani, conferind sclerozei multiple, printre altele, valenţa celei mai invalidante afecţiuni ale adultului tânăr.

Supranumită şi „boala cu 1000 de feţe”, aceasta are simptome multiple care diferă de la o persoană la alta. Medicii estimează că în România sunt aproximativ 14.000 persoane cu scleroză multiplă.

În cadrul conferinţei, vor exista prezentări susţinute de medici neurologi de renume, care vor aduce la cunoştinţă ultimele descoperiri şi tratamente în domeniul sclerozei multiple. De asemenea, un medic specializat în reabilitare vă discuta despre importanţa programelor de recuperare medicală pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. Un psihoterapeut specializat în suportul pacienţilor cu afecţiuni cronice vă aborda aspectele legate de sănătatea mentală şi emoţională, oferind strategii pentru gestionarea stresului şi a anxietăţii asociate sclerozei multiple, dar şi modalităţi de acceptare a diagnosticului.

Un reper important în desfăşurarea conferinţei va fi panelul de discuţii, format din pacienţi cu scleroză multiplă şi specialişti. Această sesiune interactivă va permite participanţilor să împărtăşească experienţe, să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri direct de la specialişti, promovând un dialog deschis şi constructiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.