VIDEO – Horia Moculescu, în De10xRomânia: „Răul muzicii ușoare românești pleacă de la difuzare”

Vineri, 24 mai, în ediția de colecție De10xRomânia, Horia Moculescu ne-a facut bucuria să ne primească la domnia sa acasă, pentru o discuție sinceră despre muzica românească, despre concursurile muzicale, despre marile scene și marile voci.
A fost o întâlnire plină de emoție, cu amintiri și perspective asupra muzicii românești.

România stă pe loc sau nu atunci când ne referim la competiția dintre artiști: „Nu e nicio surpriză, pentru că noi venim după perioada aia lungă de 50 de ani, iar cei 30 de ani care au venit după, nu zic că nu au fost suficienți. A fost suficient de mare această perioadă, încât dacă eram deștepți să profităm de ea. S-a perpetuat lipsa de respect față de creatorii noi. Știi ce eram noi compozitorii, înainte, în nomenclator? Eram muzicieni cooperatiști. Nu de aici pleacă răul muzicii ușoare româneaști, sub nicio formă. Răul muzicii ușoare românești pleacă de la difuzare. Dacă stai să te gândești, că în România sunt peste 250 sau 350 de posturi de radio particulare. Eu, la Radio România Cultural, sunt singurul care am o emisiune eminamente românească, de 2 ore, de la 22:00 la 00:00 în fiecare săptămână la Radio România Cultural, de 8 ani de zile”.

Iubitor al muzicii ușoare românești și al muzicii în general, Horia Moculescu este nelipsit de la festivalurile care au loc în țară. De exemplu, în acest weekend, are loc Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” de la Brăila. „Pe data de 1 iunie sunt la Focșani, sunt cetățean de onoare acolo și sunt președintele juriului la Festivalul de acolo de 44 ani. La sfârșitul lui iunie plec la Ursulețul de aur, la Baia Mare și în iulie sunt la Sibiu la un concert de divertisment”.

Interviul în integralitate realizat de Răzvan Petre cu Horia Moculescu este pe canalul youtube București FM.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.