Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a ajuns la final

Sursa foto: www.capitalfm.co.ke

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat, aseară, prin ceremonia de decernare a premiilor.

Trofeul Palme d’Or a fost câştigat de lungmetrajul „Anora”, regizat de cineastul american Sean Baker.

Este un thriller ce prezintă povestea tristă, dar deseori amuzantă, a unei dansatoare de striptease din New York care se căsătoreşte dintr-un capriciu cu fiul unui oligarh rus, o decizie care declanşează un val de probleme.

Marele Premiu al Juriului l-a primit lungmetrajul indian „All We Imagine as Light”, în timp ce Premiul Juriului a revenit filmului „Emilia Perez”, regizat de cineastul francez Jacques Audiard.

Actriţele din distribuţia acestui film, Adriana Paz, Karla Sofía Gascón, Selena Gomez şi Zoe Salda au câştigat împreună premiul pentru interpretare feminină.

Trofeul pentru interpretare masculină a revenit actorului american Jesse Plemons, pentru rolul jucat în filmul „Kinds of Kindness”, iar premiul pentru regie l-a primit cineastul portughez Miguel Gomes, pentru lungmetrajul „Grand Tour”.

Filmul „The Substance” a câştigat premiul pentru scenariu, în timp ce lungmetrajul „Armand” a fost distins cu trofeul Camera d”Or.

Printre filmele premiate la Festivalul de la Cannes se numără şi o producţie românească. Este vorba despre filmul „Trei km până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, care a câştigat Queer Palm, un premiu alternativ acordat în fiecare an unui lungmetraj care abordează personaje sau tematică LGBT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.