Egalul „tras de păr” scos de Dinamo la Miercurea Ciuc este suficient pentru ca „alb-roșii” să joace în Superligă și în stagiunea care urmează

Dinamo București va juca și în următorul sezon în Superligă, după ce a câștigat barajul de menținere/promovare în prima ligă a fotbalului românesc, disputat împotriva lui Csikszereda. Scorul la general a fost 2-0 pentru formația pregătită de Zeljko Kopic, după ce în meciul din Capitală s-au marcat ambele goluri ale dublei-manșe, în timp ce partida de la Miercurea Ciuc s-a terminat 0-0.

Dinamoviștii s-au deplasat la Miercurea Ciuc pentru a juca returul barajului de menținere/promovare în Superligă contra formației din eșalonul secund, pe care a învins-o cu o săptămână în urmă la București, grație unei duble reușite de Dennis Politic. Pe un stadion pe care nu a învins niciodată, gruparea din „Ștefan cel Mare” a fost dominată de adversar, deoarece statisticile de final au arătat că Csikszereda a stat mai bine la capitolul posesie, ocazii de gol și șuturi cadrate pe spațiul porții.

Cu o singură schimbare față de duelul din tur, mai exact, la nivelul defensiv, acolo unde Ricardo Grigore a fost înlocuit de Nichita Patriche, „câinii roșii” nu au impresionat mai deloc pe plan ofensiv și au suferit enorm pe parcursul meciului. Înfruntarea de la Miercurea Ciuc, la care au asistat 1.200 de suporteri, a debutat cu un gol marcat de trupa gazdă.

Gabor Makrai a primit o pasă la 30 de metri distanță față de poarta adversă și a decis să șuteze. Execuția acestuia a fost una senzațională, deoarece balonul a ajuns în vinclul porții apărate de Adnan Golubovic. Faza a fost analizată la video-arbitraj, iar golul echipei antrenate de Robert Ilyes a fost anulat pe motiv de offsside.

Replica bucureștenilor a venit peste câteva minute, atunci când Dennis Politic a pasat spre Hakim Abdallah. Atacantul din Madagascar a trimis o pasă pe poziție viitoare pentru omul meciului din turul barajului, care a preluat balonul și a șutat puternic. Mingea a fost deviată de goalkeeper-ul advers și a lovit bara transversală.

Tot dinamoviștii au fost cei care au amenințat buturile adversarilor, la șapte minute distanță față de faza de la jumătatea primei reprize. Josue Homawoo a pasat în spațiu liber pentru Dennis Politic. Fotbalistul român care marcase singurele goluri ale acestui baraj a tras de la mare depărtare, dar mingea nu i-a creat dificultăți portarului celor din Miercurea Ciuc.

Cu opt minute înainte de fluierul de final al actului întâi, cei de la Csikszereda și-au mai construit o fază ofensivă importantă. Intrat pe parcursul primei reprize, jucătorul brazilian, Anderson Ceara a recepționat un balon și se afla perpendicular cu poarta dinamoviștilor. Mijlocașul sud-american a șutat spre buturile adverse, dar mingea nu a fost direcționată spre unul dintre colțuri, astfel că a fost reținută facil de Adnan Golubovic.

O altă ocazie a oaspeților a apărut în minutele adiționale ale reprizei întâi, atunci când Ahmed Bani a avansat spre poarta formației din liga a doua pe flancul drept. Acesta a pătruns în interior și a scos mingea la marginea careului, acolo de unde Domagoj Pavicic a șutat cu latul la colțul lung al lui Csikszereda, dar balonul a trecut pe lângă stâlpul din dreapta.

Szilard Veres a aruncat o minge înaltă care a depășit apărarea oaspeților în al patrulea minut suplimentar al primei părți, dar maghiarul Benjamin Babati a rata uluitor. Acesta a fost întâmpinat de Adnan Golubovic, care a încercat să îi blocheze unghiul fotbalistului advers, iar finalizarea sa a trecut la câțiva centimetri față de plasa porții dinamoviste.

Imediat cum a început actul secund, cei din Miercurea Ciuc au fost aproape să înscrie spectaculos. Adnan Golubovic a degajat greșit, iar Benjamin Babati a intrat în posesia mingii. Extrema stângă a lui Csikszereda a șutat din prima, având intenția de a îl surprinde pe picior greșit pe portarul sloven al oaspeților, dar mingea nu a căpătat intensitate.

Cea mai mare ratare a serii a aparținut gazdelor, atunci când Gabor Makrai a scăpat de adversarul direct și a centra în gura porții. Din fața buturilor dinamoviste, Benjamin Babati s-a dezechilibrat și nu a fost în stare să finalizeze, iar scorul a rămas identic. O altă fază periculoasă care a fost trecută în portofoliul gazdelor a fost inițiată în minutul 52. Brazilianul Anderson Ceara a preluat în lateral, într-o poziție centrală și a tras puternic spre poartă. Adnan Golubovic și-a păstrat încă o dată echipa în viața și a reușit o intervenție formidabilă.

Peter Gal-Andrezly a fost pasat, la câteva acțiuni după aceea, de unul dintre coechipierii săi. Mijlocașul trupei din Miercurea Ciuc a șutat la colțul scurt, dar nu a putut marca, pentru că tentativa sa de a înscrie a trecut la o palmă depărtare față de plasa porții oponenților.

În apropierea scurgerii primei ore de joc, dintr-un corner executat diferit, la marginea careului, Csikszereda a mai ratat o șansă uluitoare. Cel care a șutat din voleu de la 16 metri a fost Janos Nagy, care l-a întins serios pe goalkeeper-ul lui Dinamo, dar, chiar și așa, slovenul a blocat execuția adversarului său.

Singura oportunitate cât de cât serioasă a dinamoviștilor din repriza secundă a venit cu douăzeci de minute înainte de terminarea partidei. Pe un contraatac, Ionuț Amzăr s-a îndreptat spre poarta adversă și a pasat în stânga spre Hakim Abdallah. Vârful oaspeților și-a aranjat balonul pentru un șut la colțul lung, dar mingea a fost reținută de Szilard Gyenge.

Aceasta a fost și ultima ocazie a confruntării de la Miercurea Ciuc, care a fost încheiată cu bucuria dinamoviștilor ce au izbutit să se mențină în prima ligă. Dinamo București a câștigat al doilea baraj din ultimele trei disputate în sezoanele precedente, dar rămâne fără victorie în fața lui Csikszereda, în casa acestei grupări din liga a doua. De asemenea, după cum au anunțat oficialii clubului, duelul retur al acestui baraj a fost și ultima partidă în care Zeljko Kopic a stat pe banca trupei din Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.