Gala Premiilor UNITER, astăzi, la București, la Teatrul Național

Credit foto: Andrei Gîndac
Astăzi,  27 mai, ora 19.00, în Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național București, are loc a 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER.
Regizorul Bobi Pricop împreună cu scenograful Cosmin Florea sunt cei care au creat spectacolul  Galei UNITER 2024.
Ediția din acest an pune un accent pe ideea de deschidere. Gala UNITER este un eveniment festiv și elegant, o celebrare a universului teatral din România; totodată, însă, rolul ei este de aduce artiști din toate generațiile ÎMPREUNĂ, de a continua și accentua cooperarea acestora. Este o Gală care are în vedere pe toată lumea, care aduce toți artiștii laolaltă, indiferent de vârstă, și care îi sărbătorește pe toți ÎMPREUNĂ, spun organizatorii.
Nu va exista un prezentator pe scena galei, ci o voce din off, a anunțat, în premieră, Aura Corbeanu, director executiv UNITER,, sâmbătă, în emisiunea Spectacol@București Ro.
Gala va fi transmisă online pe uniter.ro și în direct pe TVR Cultural, începând cu ora 19:00.
De la ora 18:00 va fi transmis în direct pe www.uniter.ro, pe conturile de Facebook și YouTube ale UNITER, evenimentul de covor roșu – sosirea artiștilor și a invitaților, și declarațiile lor de dinaintea spectacolului, în scurte interviuri realizate de Ana Maria Onisei.
La ora 21.00, în pauza spectacolului, va fi partea a doua a evenimentului de covor roșu, cu declarații la cald ale artiștilor care au câștigat sau nu în prima parte. transmisă pe pe www.uniter.ro și Facebook.
Anul acesta sunt 15 categorii de premii cu nominalizări, 5 premii de întreaga activitate, 1 premiu de excelență, 3 premii speciale, Premiul președintelui și Premiul British Council. Au apărut patru noi categorii de premii: Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii; Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.
Găsiți lista completă a nominalizărilor și premiilor ce vor fi decernate în această seară, aici:
Juriul Galei Premiilor UNITER 2024 care va decide câștigătorii, pe baza nominalizărilor este format din: Richard Balint (actor), Alexandru Berceanu (regizor de teatru și film), Doru Mareș (critic de teatru), Viorica Petrovici (scenograf) și Maria Zărnescu (critic de teatru).
Pe site-ul uniter.ro și pe conturile oficiale de social media rulează și o serie înregistrări video cu opinii ale artiștilor despre acest eveniment și mesaje de susținere adresate colegilor de breaslă nominalizați.
Actrița Oana Pellea, care va primi în această seară Premiul pentru întreaga activitate, vorbește despre importanța nominalizărilor, considerând însă că nu este vorba despre o competiție. ”Actorul este în competiție doar cu propriile limite.”
Fiecare artist își dorește să ajungă pe lista scurtă de nominalizări și să primescă și trpfeul. Întotdeauna vor exista nemulțumiți oameni care se vor considera  nedreptățiți, subliniază actorul Șerban Pavlu
Despre semnificația acestei gale și istoria ei, a vorbit și actorul Claudiu Bleonț:
Participanții au fost întrebați și despre plusurile și minusurile acestui eveniment.
Mai mult umor și să fie mai spectaculos, propune actorul Lucian Ionescu.
Prospețime și să fie cât mai deschisă, îi urează Galei UNITER , în mesajul său, actrița Raluca Aprodu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.