Memorialul Aurel Vasile 2024: Oameni de toate vârstele au înotat timp de două zile la Otopeni pe ritmul muzicii și într-o atmosferă de sărbătoare

Sursă foto: Facebook - Liga Performanței în Natație

„Liga Performanței în Natație” a organizat în perioada 25.05.2024 – 26.05.2024 un eveniment dedicat înotului pentru persoane de toate vârstele. „Memorialul Aurel Vasile” s-a desfășurat la „Complexul de Natație Otopeni” și s-a concentrat pe oferirea unor oportunități dornicilor de a concura în sportul de care sunt pasionați.

Aurel Vasile este președintele „Centrului Est-European de Natație”, dar și un director experimentat cu o muncă solidă transpusă în lumea sportului. Acesta a fost și președintele „Ligii Performanței în Natație”, de-a lungul timpului. La ediția de anul acesta a competiției care reunește sportivi atrași de natație cu vârste cuprinse între 14-99 de ani, s-au înscris 29 de cluburi de înot. Lista completă cu organizațiile dedicate natației care au trimis reprezentanți la această întrecere este următoarea:

1. Club Inot Swimming Team
2. Aqua Sport
3. YST Sport Club – LPIN member
4. Bluemarin Sport Club
5. Clubul de Inot Steaua
6. OV Swim & Sports
7. ACS Amiral
8. Asociația Clubul Sportiv Universitar USH
9. Stejarii Country Club
10. Colegiul Național „Emil Racoviță”, București
11. CS Focșani
12. LCD CLUB
13. Club Sportiv Navi
14. CLUB SPORTIV CAMPINA
15. CSS Ploiești
16. CSS7
17. ACS Escape Focșani
18. Club Median
19. Club Sportiv Școlar nr 1
20. ACS Diamond Wolves
21. Club Sportiv NEMO
22. EURO Swimming CLUB
23. Club Municipal Târgoviște
24. Club Sportiv Hyperion Brașov
25. Club Sportiv TriSport Iasi
26. Aqua Life Club
27. CSM Piteşti
28. Academia de inot Baia Mare
29. Bucharest Sport Club
Sursă foto: Facebook – Liga Performanței în Natație
De asemenea, pe lângă cluburile de natație care au decis să se implice la Memorialul Aurel Vasile, s-au înscris și înotători independenți. Promovând deviza conform căreia „Competiția creează campioni”, prima zi a competiției a fost una plină de evenimente.
În sesiunea întâi de probe, la secțiunea 50 de metri liber masculin, cel care s-a clasat pe prima poziție a fost Dinu Ian, sportiv în vârstă de 17 ani, de la Diamond Wolves. Pe podium, la această probă, s-au mai regăsit: Blejan Ianis, în vârstă de 15 ani, de la Club Sportiv Navi, dar și Ion Vlad Cosmin, în vârstă de 16 ani, de la Swimming Team.
La același tip de probă, secțiunea feminin, prima zi a competiției a adus rezultatele următoare. Pe prima poziție, s-a clasat Comna Andreea Luiza, în vârstă de 13 ani, de la Aqua Sport Citius. Pe locul al doilea în clasament s-a stabilit Voicu Ioana, de la 17 ani, de la Diamond Wolves. Pe ultimul loc al podiumului, Neagu Ilinca, în vârstă de 15 ani, de la Club Sportiv Navi.
La proba de 100 de metri spate, Ion Vlad Cosmin, în vârstă de 16 ani, de la Swimming Team, a terminat primul, iar pe locul al doilea, Georgescu Vlad, în vârstă de 17 ani, de la Club Sportiv Navi a fost cel care a terminat cursa. Ultima poziție a podiumului a fost asigurată de Ionescu Vlad, în vârstă de 14 ani, membru al CS Hyperion Brasov.
La categoria feminin, proba de 100 de metri spate a fost câștigată de Chiru Simona-Andreea, în vârstă de 19 ani, de la clubul CSM Pitești. A doua poziție a fost ocupată de Rauca Rebeca, în vârstă de 13 ani, de la Aqua Sport Citius, în timp ce al treilea loc i-a revenit lui Neagu Ilinca, în vârstă de 15 ani, de la Club Sportiv Navi.
Sursă foto: Facebook – Liga Performanței în Natație
Probele de concurs au fost adaptate pentru fiecare grupă de vârstă, după cum urmează:
Pentru 6-7 ani: 50m liber, spate, picioare crawl, picioare spate
Pentru 8-9 ani: 50m liber, spate, bras, fluture
Pentru cei între 8 și 9 ani: Ștafeta 4x50m liber
Imediat după încheierea competiției, administratorii contului de Facebook ai celor de la Liga Performanței în Natație au transmis cum a fost perceput și trăit evenimentul, dar și concluziile trase după această întrecere de înot:
După două zile pline de adrenalină și performanțe impresionante, Memorialul Aurel Vasile 2024 a ajuns la final. Complexul de Natație Otopeni a fost martorul unor momente memorabile, unde sportivii au demonstrat determinare, talent și pasiune pentru înot.

? Felicitări tuturor participanților pentru rezultatele remarcabile și pentru efortul depus în fiecare probă. Atmosfera competiției a fost una deosebită, iar spiritul de fair-play a dominat întregul eveniment.
? Un gând special de mulțumire pentru toți părinții și susținătorii care au creat o atmosferă minunată.
Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție și sperăm să vă vedem pe toți din nou! Competiția Creează Campioni”, au fost cuvintele reprezentanților organizației specializate în natație.
Anul trecut, evenimentul dedicat înotului s-a desfășurat în perioada 27.05.2023 – 28.05.2023, iar clubul sportiv „Aqua Sport” a fost cel mai medaliat club, cu 44 de medalii.
Sursă foto: Facebook – Liga Performanței în Natație

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.