Roland Garros, 2024: Momente emoționante pe centralul de la Paris, două românce calificate în turul secund al competiției

Sursă foto: Facebook - Roland Garros

Ediția de anul acesta de la Roland Garros a început duminică, 26 mai 2024, cu meciuri spectaculoase, atât pe tabloul feminin, cât și pe tabloul masculin. Dacă la băieți, Carlos Alcaraz a trecut de adversarul său din primul tur în minimum de seturi, la femei, Jaqueline Cristian, jucătoarea noastră, a fost eliminată de câștigătoarea din anul 2017, letona Jelena Ostapenko.

În ziua de luni a întrecerii de pe zgura pariziană, partidele au continuat să impresioneze publicul prezent pe arenele din complexul aflat la marginea capitalei Franței. Mai întâi, Jannik Sinner a trecut de Christopher Eubanks în trei seturi, scor 6-3, 6-3, 6-4 și s-a calificat în turul al doilea. Acolo, campionul de la Australian Open va da peste francezul Richard Gasquet.

Cele două românce care aveau meciuri programate în această zi de la Roland Garros nu au dezamăgit și au trecut de oponentele lor. Mai întâi, Irina Begu a oferit o prestație solidă și a învins-o clar pe adversara sa din Argentina. Julia Riera nu a putut să se ridice la nivelul jucătoarei noastre, care a câștigat cu scorul final de 6-2, 6-2 partida, într-o oră și 10 minute. În runda secundă a competiției, Irina Begu se va duela cu favorita numărul 27 a întrecerii din Franța, cehoaica Linda Noskova, sfertfinalistă la Australian Open în acest an.

A doua româncă care și-a făcut apariția luni pe zgura de la Paris, Ana Bogdan, a disputat un meci în fața unei jucătoare din Franța. Reprezentanta României a surclasat-o pe Elsa Jacquemot, scor 6-1, 6-3, iar în faza următoare a competiției, Ana Bogdan va da peste Anastasia Pavlyuchenkova, din Rusia, cotată cu șansa 20 la ridicarea trofeului din acest an deasupra capului.

Stefanos Tsitsipas nu a lăsat să se producă o surpriză în duelul pe care l-a disputat împotriva campionului ediției din acest an a ATP Țiriac Open, turneu desfășurat la București. Astfel, maghiarul Marton Fucsovics a fost depășit în minimum de seturi de tenismenul grec, scor 7-6, 6-4 și 6-1. În runda următoare, al noulea favorit al competiției va juca contra germanului Daniel Altmaier.

Pe tabloul feminin de la Roland Garros, Iga Swiatek nu a avut absolut nicio problemă în confruntarea pe care a avut-o de disputat în compania uneia dintre reprezentantele țării gazdă, Leolia Jeanjean. Scorul final al acestei înfruntări a fost de 6-1, 6-2, iar poloneza, proaspăt campioană la Madrid și Roma, va avea un duel mai dificil în faza a doua a întrecerii, pentru că se va confrunta cu Naomi Osaka, din Japonia.

Meciul zilei s-a desfășurat pe arena centrală de la Roland Garros, acolo unde cel mai titrat tenismen din istoria turneului, Rafael Nadal a revenit după doi ani de absență pe zgura pariziană. La cel mai probabil ultimul duel disputat la această competiție, spaniolul a dat piept cu al patrulea favorit al turneului, Alexander Zverev. Germanul a fost mult prea puternic pentru „Matador”, chiar dacă setul secund a fost unul mult mai echilibrat. Scorul final al înfruntării a fost 6-3, 7-6, 6-3 în favoarea campionului de la Roma.

În runda următoare, germanul va juca cu câștigătorul partidei dintre David Goffin și Giovanni Mpetshi Perricard. Ucraineanca Elina Svitolina a fost implicată într-o înfruntare clasică a tenisului feminin, deoarece partenera de viață a lui Gael Monfils a înfruntat-o pe cehoaica, Karolina Pliskova. Totul s-a decis într-un set al treilea, după ce primul a fost adjudecat de ocupanta locului 52 în ierarhia WTA, iar actul secund a fost mult mai bun pentru a 15-a favorită la titlul de la Roland Garros. În ultimul act, Elina Svitolina a dominat ostilitățile și s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 6-2. Runda următoare îi va aduce ucrainencei un duel cu franțuzoaica Diane Parry.

Jucătoarea de tenis canadiană cu origini române, Bianca Andreescu, a întâlnit-o pe Sara Sorribes Tormo, din Spania, în runda inaugurală de la Roland Garros. Aceasta a câștigat meciul cu scorul de 7-5 și 6-1, iar în faza a doua a competiției se va duela cu rusoaica Anna Kalinskaya.

Surpriza zilei de pe tabloul feminin a venit din meciul grecoaicei Maria Sakkari, care nu a putut trece de ocupanta locului 88 WTA, Varvara Gracheva. Una dintre favoritele gazdelor a revenit de la 0-1 la seturi și a întors soarta partidei, câștigând ultimul act cu scorul de 6-3. În runda care vine, reprezentanta Franței va juca împotriva americancei, Bernarda Pera.

Un alt reprezentant al Canadei, Denis Shapovalov s-a impus în turul întâi al întrecerii de la Paris, reușind să îl elimine pe francezul Luca van Assche. Cel care a participat și la ediția acestui an a ATP Țiriac Open a trecut de adversarul său în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4, iar în turul secund Shapovalov va disputa un meci al tenismenilor nord-americani, contra lui Frances Tiafoe, din SUA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.