STS: Serviciul de urgență 112 funcționează fără probleme și cetățenii pot anunța urgențele din orice rețea de telefonie mobilă

STS informează că a fost restabilită disponibilitatea rețelei interne de telefonie interurbană de la nivelul municipiului București, iar toate serviciile de comunicații funcționează la parametri normali. De asemenea, transmiterea mesajelor de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT se realizează în condiții normale.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS informează că Serviciul de urgență 112 funcționează fără probleme și cetățenii pot anunța urgențele din orice rețea de telefonie mobilă.

De asemenea, precizează că a fost semnalată o defecțiune la un echipament ce deservește o rețea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituțiile publice din București, iar în prezent o echipa tehnică a STS intervine pentru înlocuirea acestuia și restabilirea serviciului de comunicații.

„Sunt activate soluții de comunicații de back-up prin rețele redundante, care pot asigura comunicații securizate pentru beneficiarii afectați. Astfel, sunt disponibile atât rețeaua telefonică IP a 112, cât și prin rețeaua de radiocomunicații TETRA.

Informăm faptul că este afectată și interfața de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor ROALERT, însă sistemul de avertizare a populației prin tehnologia cellbroadcast este funcțional prin interfața redundantă a STS.” transmite STS.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.