A patra zi de la Roland Garros a fost la un pas să ne ofere o surpriză uriașă pe tabloul feminin. Tsitsipas și Alcaraz pierd seturi, Sinner și Rublev au învins fără complicații

Sursă foto: Facebook - Roland Garros

Roland Garros, ediția din acest an, a patra zi a competiției. Turneul de pe zgura de la Paris și-a început desfășurarea meciurilor din această zi cu partida de pe tabloul masculin, dintre Daniel Altmaier și Stefanos Tsitsipas. În primul set, grecul s-a impus și a condus cu 2-0 la general. Al treilea act a adus o mică speranță pentru germanul aflat în top 100 ATP, care a câștigat cu 7-6, la capătul unui tie-break controlat în totalitate de acesta.

Totuși, finalistul de la Roland Garros de acum trei a reușit să pună mâna și pe ultimul set și să progreseze în faza următoare a întrecerii de Grand-Slam cu numărul doi din acest sezon. Acolo, tenismenul elen va juca împotriva câștigătorului confruntării dintre Lorenzo Sonego și Zhizhen Zhang.

Una dintre reprezentantele țării gazdă, Caroline Garcia, cotată cu a 23-a șansă la câștigarea trofeului de la Roland Garros, a fost eliminată în a doua rundă a întrecerii. Franțuzoaica a pierdut în minimum de seturi în fața americancei, Sofia Kenin, situată pe locul 56 în clasamentul feminin, cu scorul de 3-6, 3-6, pe arena centrală de la Paris. Jucătoarea nord-americană va disputa următorul tur contra învingătoarei duelului dintre Jelena Ostapenko și Clara Tauson.

Al treilea favorit la ridicarea trofeului la finalul turneului de pe tabloul masculin a intrat în scenă în runda secundă la mijlocul zilei. Carlos Alcaraz a avut ceva probleme contra olandezului situat în ierarhie în jurul poziției cu numărul 200 ATP. Ibericul s-a impus destul de clar în primele două manșe, dar a fost surprins de o replică pe măsură oferită în al treilea set de Jesper De Jong. Totuși, batavul nu a putut ține ritmul, astfel că victoria i-a revenit campionului de la Wimbledon. Carlos Alcaraz merge mai departe și va juca în compania lui Sebastian Korda, favorit număr 27, sau a lui Soonwoo Kwon.

Tunisianca Ons Jabeur a trecut în set decisiv, tot în a patra zi a competiției din „Hexagon”, de columbianca, Camia Osorio. În actul inaugural al înfruntării dintre cele două sportive, nord-africanca a terminat învingătoare, dar actul secund a adus o revenire categorică a adversarei sale. În ultimul set, Ons Jabeur și-a stăpânit mai bine emoțiile, a repetat același scor din primul act și s-a calificat în faza care urmează. Pe a opta favorită de la Roland Garros o așteaptă un meci împotriva canadiancei, Leylah Fernandez sau împotriva chinezoaicei, Xiyu Wang.

Numărul șase mondial de pe tabloul masculin a tranșat destul de rapid soarta partidei pe care a avut-o de jucat contra spaniolului, Pedro Martinez. Andrey Rublev a câștigat în minimum de seturi această întâlnire, cu scorul de 6-3, 6-4 și 6-3, iar rusul va aștepta să vadă cine va avea sorți de izbândă la capătul meciului dintre Alexandre Muller, din Franța, respectiv, Matteo Arnaldi, din Italia, pentru a concura în runda următoare a turneului de pe zgură.

O eliminare dramatică și extrem de comentată ar fi putut avea loc pe tabloul feminin, acolo unde liderul mondial a tremurat serios pentru depășirea rundei secunde de la Roland Garros. Iga Swiatek a dat peste o câștigătoare de Grand-Slam-uri în această etapă a competiției, nipona, Naomi Osaka. Dacă primul set a oferit ușoare semne de echilibru între cele două sportive, fiind câștigat dificil de poloneză, după un tie-break, setul doi, câștigat clar, 6-1, de japoneză, a confirmat o formă de moment nemaipomenită a asiaticei.

În setul al treilea, cel decisiv, Naomi Osaka a preluat conducerea partidei și controla în întregime desfășurarea evenimentelor. Aceasta a reușit o serie de break-uri și a ratat o minge de 5-1. De asemenea, japoneza nu a putut închide meciul nici la 5-2, nici la 5-3. Poloneza a revenit și a obținut următoarele game-uri, impunându-se cu scorul de 7-5 la finalul unui joc care poate fi comparat cu un roller coaster, datorită mutării impulsului de moment de cele două părți.

Igăi Swiatek „i-a trecut glonțul pe la ureche” în această etapă a turneului din Franța, iar câștigătoarea ultimelor ediții de la Roland Garros a progresat în runda următoare, acolo unde va juca în fața croatei, Jana Fett sau în fața cehoaicei, Marie Bouzkova.

Coco Gauff, din SUA, a trecut, la rândul său, de Tamara Zidansek, din Slovenia, jucătoare aflată în afara top 100 WTA. Americanca, a treia favorită a turneului, a câștigat meciul cu scorul de 6-3 și 6-4, iar în următorul duel, Cori Gauff va disputa o înfruntare contra câștigătoarei întâlnirii dintre chinezoaica Yafan Wang, respectiv ucraineanca, Dayana Yastremska.

Pe tabloul masculin, seara a fost încheiată cu un meci de gală, un clasic, care a avut loc pe stadionul „Philippe-Chatrier”. Acolo, legendarul tenismen în vârstă de 37 de ani, Richard Gasquet, a încercat să îi țină piept campionului de la Australian Open, Jannik Sinner. Chiar dacă începutul duelului a fost cât de cât strâns, italianul nu a ezitat să închidă primul set, profitând de singurul break fructificat, cu scorul de 6-4. În actul secund, oboseala a fost resimțită într-o doză din ce în ce mai mare de către favoritul gazdelor, astfel că Richard Gasquet a pierdut și acest set, cu scorul de 2-6.

Italianul, favorit numărul doi al câștigării acestui turneu, s-a concentrat suficient de tare pentru nu a prelungi confruntarea. Jannik Sinner a terminat jocul cu 6-4 în setul al treilea, iar pe mai departe, al doilea tenismen din lume va juca în fața rusului Pavel Kotov, care a trecut de veteranul din Elveția, Stan Wawrinka, într-un joc care s-a finalizat după miezul nopții.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.