Colegiul Fizioterapeuţilor va fi reprezentat la negocierile cu CNAS în baza unei ordonanţe aprobate de Guvern

Colegiul Fizioterapeuţilor va fi reprezentat la negocierile cu CNAS, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern, a anunţat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Pachetul de proiecte adoptate astăzi în domeniul sănătăţii include şi o ordonanţă de urgenţă ce consolidează legislaţia în domeniu pe mai multe paliere. De exemplu, prin modificările aduse se va îmbunătăţi accesul la serviciile de fizioterapie esenţiale în procesul de recuperare a pacienţilor. Va fi implementat un plan de proceduri specifice de medicină fizică şi de reabilitare în cadrul pachetului de servicii medicale de bază acordate în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate. Va fi asigurată reprezentarea Colegiului Fizioterapeuţilor la negocierile cu CNAS, ceea ce, implicit, va creşte şi calitatea serviciilor de fizioterapie”, a explicat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Executivului.

El a precizat că prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă s-a aprobat şi organizarea unei campanii de informare publică dedicate conştientizării efectelor depresiei postpartum.

„În cadrul Programului naţional de evaluare şi promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate se va putea desfăşura campania numită Săptămâna conştientizării depresiei postpartum înainte de data de 1 octombrie 2024”, a afirmat Mihai Constantin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.