Irina Begu’s show la Roland Garros: românca trece de o jucătoare din top 30 WTA, care se poate mândri cu victorie în fața liderului mondial

Sursă foto: Facebook - Eurosport

Irina Begu s-a calificat în turul trei de la Roland Garros, după ce a eliminat-o în runda secundă a competiției pariziene pe jucătoarea din Cehia, Linda Noskova. Sportiva de la noi din țară a învins-o pe adversara sa în minimum de seturi, cu scorul de 6-4, 6-2, în puțin peste o oră de joc.

Românca a început foarte solid partida și a obținut break la primul game pe serviciul adversarei sale, pe care l-a concretizat. Mai apoi, un alt break a fost bifat de Irina Begu care conducea după doar câteva minute de joc cu scorul de 4-0. În ciuda debutului în forță de meci, una dintre reprezentantele țării noastre de la întrecerea de pe zgura din Franța a fost aproape să fie egalată, pentru că Linda Noskova s-a apropiat la un game diferență.

În cele din urmă, primul set a fost încheiat cu victoria Irinei Begu, 6-4, care a fost aproape să câștige mai lejer acest act, dar a ratat trei mingi de set pe serviciul adversarei, într-un game fluviu. Actul al doilea al confruntării de la Roland Garros a fost unul în care tot românca s-a desprins pe tabelă, la scorul de 2-1. Mai apoi, cu un alt break de excepție, Irina Begu a ajuns la un avantaj de trei game-uri, care au îndreptat-o spre obținerea calificării.

Setul secund al întâlnirii dintre cele două jucătoare s-a încheiat cu scorul de 6-2 pentru Irina Begu, care a fost peste adversara sa și la capitolul ași, dar și la procentajul pe primul serviciu. De asemenea, românca a avut 22 de lovituri câștigătoare și 11 erori neforțate, în comparație cu cele 31 de greșeli comise de cehoaică.

Sportiva din România a trecut în runda a treia a turneului din „Hexagon”, după ce a scos-o pe cea care o învingea la începutul anului, la Australian Open, pe jucătoarea din vârful ierarhiei feminine, Iga Swiatek. În faza următoare a competiției de la Paris, Irina Begu va disputa un meci contra câștigătoarei duelului dintre Varvara Gracheva și Bernarda Pera, ambele jucătoare nefiind favorite la această ediție de Roland Garros.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.