O nouă zi, o nouă performanță memorabilă pentru David Popovici: Înotătorul român a terminat primul la încă o probă de la Barcelona

Sursă foto: Facebook - David Popovici

David Popovici este pe val, după ce a izbutit să își mai treacă în cont o medalie de aur la competiția „Mare Nostrum”, din Barcelona, după triumful de la proba de 200 de metri liber. De această dată, prima poziție a venit la capătul probei de 100 de metri liber de la întrecerea din natație din Catalunia.

Sportivul român a participat în finala acestei probe, după ce a încheiat seria de calificări cu timpul de 49:20 de secunde, iar în ultimul act a terminat pe primul loc cursa, având timpul de 48:49 de secunde, conform celor de la GSP.ro.

Succesul din această probă a fost unul mult mai important, deoarece diferența de timpi dintre primii trei competitori a fost una foarte apropiată. Astfel, înotătorul nostru a câștigat cele două lungimi de bazin la două sutimi distanță față de urmăritorul său, sud-coreeanul Sunwoo Hwang. Pe locul al treilea al acestei curse de 100 de metri liber, s-a poziționat japonezul Katsuhiro Matsumoto,  care a atins marginea de bazin cu un timp de 48,79 secunde.

Recordul mondial la această probă i-a aparținut până de curând lui David Popovici, mai exact, timpul de 46,86. La începutul probei de 100 de metri liber la care a participat la competiția de înot din Barcelona, cel care se pregătește de Jocurile Olimpice, a fost la fel ca întotdeauna. Dacă la capătul primilor 50 de metri, David Popovici a întors al patrulea, a doua lungime de bazin a fost parcursă mult mai bine și rapid, iar sportivul nostru a luat fața tuturor oponenților săi.

În cadrul probei de 100 de metri liber, acest an a fost mult mai generos cu David Popovici. Tânărul înotător român a scos un timp de 47:86 de secunde în cadrul Campionatelor Naționale, desfășurate în luna aprilie din 2024.

Pe tabloul complet al înotătorilor care au luat startul la proba de 100 de metri liber de la „Mare Nostrum”, din Barcelona, a putut fi regăsit și Patrick Dinu. Înotătorul român a terminat al optulea cursa din bazinul din Catalunia, cu un timp de 50:93 de secunde, iar acesta mai are timp să se înscrie pe lista celor care vor merge la Paris, la Jocurile Olimpice. Calificările se vor sfârși pe data de 23 iunie în acest sens.

Înainte de a își face apariția la competiția cea mai importantă a anului, din Franța, David Popovici va face deplasarea la Belgrad, în Serbia, acolo unde s-a înscris la „Campionatele Europene”, ce vor avea loc în perioada 17-23 iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.