VIDEO: „Încrederea într-un actor poate să crească odată cu rolurile făcute.” – Ioachim Ciobanu, actorul român care joacă în mini seria „Eric”

Fiul dispare, iar tatăl îl caută disperat în lupta cu proprii demoni pe străzile New Yorkului din anii ’80. În ajutorul lui vine un polițist din zonă. Mini seria „Eric”, o nouă producție Netflix, îl are în rolul principal pe Benedict Cumberbatch. În serial apare și un actor român. Ioachim Ciobanu a venit în matinalul București FM pentru a ne spune detalii din spatele camerelor și pentru a îi cunoaște personajul, pe Misha Varga.

„Eric are șase episoade și este de tip drama-thriller, scris de o scenaristă britanică multipremiată. În mod neobișnuit, din punctul meu de vedere, toate episoadele acestei mini serii au fost regizate de aceeași persoană, de obicei se schimbă regizorul.”

Apar din ce în ce mai multe mini serii, Ioachim ne-a explicat de ce. „Am observat că există din ce în ce mai multe proiecte de acest gen și unul dintre motivele principale, cred eu, este faptul că pot în felul acesta să ia în producțiile lor niște nume mari care își iau un angajament pentru o perioadă mai mare de timp decât la un film, dar nu chiar atât de mult cât pentru un serial. Astfel pot să facă din ce în ce mai multe proiecte.”

Misha Varga, personajul lui, este un gunoier din New York în anii ’80. „Cel mai tare m-a atras la el, faptul că este un imigrant rus care prin meseria lui este poziționat la marginea societății pentru că așa erau văzuți oamenii de acest tip atunci. Plus, faptul că este imigrant creează o barieră între el și colegii lui.”

„Cel mai bun prieten este câinele său și fără să dau vreun spoiler pot spune că este oarecum o victimă a circumstanțelor. Este un un om a cărui viața îi servește ceva și el n-are încotro, decât să se conformeze să meargă înainte.”

Filmările au fost la New York și la Budapesta. „Am avut vreo patru drumuri în interval de circa trei luni de zile către Budapesta și după aceea am plecat la New York. Totul a fost filmat într-o singură lună.”

Actorul consideră că oportunitățile vin către el într-un mod organic. „Nu îmi propun un anumit standard sau nu am anumite perspective fixe. Cred în același timp că atât afară, cât și aici, există un mod de a privi lucrurile care ține de ceea ce reușești să faci. Încrederea într-un actor poate să crească odată cu rolurile făcute.”

Ioachim ne-a explicat cum se desfășoară castingul pentru un astfel de proiect. „Cei care organizează casting-uri fac rezumatele personajelor respective, cu caracteristici fizice, dacă sunt absolut necesare, dacă nu, dau câteva indicații generale, și după aceea le trimit către mai multe agenții. Agențiile sunt cele care propun actorii dacă îi consideră potriviți pentru rol.”

„Directorul de casting se uită și trimite un mail în care specifică dacă are nevoie de o probă video, în unele cazuri mai există și niște mici indicații din partea regiei. Filmezi proba și după aceea te rogi și aștepți.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla la ce te mai poți uita zilele acestea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.