Asociația futureRobotics, prezentă pentru prima dată la CONIL Fest

Sursa foto: Comunicat de presă

Weekend-ul trecut, asociația futureRobotics a fost prezentă pentru prima dată la CONIL Fest – Festivalul Integrării, cel mai mare eveniment dedicat copiilor tipici și cu nevoi speciale din România, la Circul Metropolitan București.

Standul futureRobotics a fost un adevărat punct de atracție pentru copiii prezenți la festival, oferindu-le o experiență unică și captivantă. Cu entuziasm și curiozitate, aceștia au avut ocazia să descopere roboțelul Otto, un robot humanoid interactiv și să observe cum în acțiune imprimante 3D care materializau mici roboței. De asemenea, copiii s-au bucurat de prezența unor roboți cunoscuți din filmele de animație.

Voluntarii futureROBOTICS au interacționat pe tot parcursul celor două zile de festival cu copiii, explicându-le ce înseamnă robotica și programarea. Aceștia au desfășurat workshop-uri din oră în orăm unde micii participanți au avut oportunitatea de a programa chiar ei un robot.

Sursa foto: Comunicat de presă

Asociația futureROBOTICS este o organizație dedicată promovării educației tehnologice și a roboticii în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Prin organizarea de caravane cu roboți și workshop-uri de programare în spații publice și în școli, futureROBOTICS își propune să inspire și să educe tinerii, oferindu-le oportunități practice de a explora lumea tehnologiei și de a-și dezvolta abilitățile în domeniul programării și roboticii.

futureROBOTICS este un proiect susținut de futureMINDS, iar pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul lor https://future-minds.ro/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.