Naționala României rămâne fără victorie în fața Bulgariei în ultimele șapte meciuri directe. „Tricolorii”, de nerecunoscut înaintea debutului la EURO 2024

Naționala de fotbal a României nu a reușit să câștige meciul amical disputat pe teren propriu, în fața reprezentativei din Bulgaria. Scorul final al întâlnirii a fost unul nul, 0-0, cu un penalty ratat de Dennis Man, în repriza secundă. În aceste condiții, „tricolorii” rămân fără succes împotriva selecționatei țării vecine în ultimele șapte meciuri directe.

Partida de pregătire, penultima programată de Edi Iordănescu și fotbaliștii săi, contra Bulgariei, s-a disputat pe stadionul „Steaua”, din Capitală, în fața a peste 19.000 de fani. În primul unsprezece al României, au fost introduși o mulțime de jucători de bază, dar fără Dennis Alibec și Ovidiu Burcă, printre alții, care nici măcar nu au fost convocați de selecționerul țării noastre, fie din motive medicale.

Confruntarea amicală dintre reprezentativa României și cea a Bulgariei a debutat cu o ocazie de gol trecută în contul gazdelor. Dennis Man a avansat pe flancul drept de atac și a intrat în careul oaspeților, pentru ca, mai apoi, să îi paseze în spate lui Răzvan Marin. Cel care s-a salvat de la retrogradarea în Serie B în ultima etapă cu Empoli și-a pregătit execuția și a șutat la colțul scurt, dar tentativa sa de marca a fost respinsă de goalkeeper-ul bulgar.

Următoarea oportunitate de a marca a jucătorilor conduși de pe banca tehnică de Edi Iordănescu a apărut în pragul finalului primei reprize. Răzvan Marin a lansat o pasă lungă pe culoar pentru Denis Drăguș, care a fost găsit de mijlocașul român, după ce balonul expediat de acesta a depășit linia defensivă a bulgarilor. Totuși, cel folosit pe post de vârf în detrimentul extremei a preluat și a finalizat cu un șut trimis puțin pe lângă poarta adversă.

La câteva minute trecute din partea secundă, Nicolae Stanciu a luat o acțiune pe cont propriu și a început să dribleze câțiva adversari. Căpitanul selecționatei țării noastre a intrat în careu cu mingea la picior și a fost incomodat de unul dintre fotbaliștii bulgari, care l-a trântit la pământ pe jucătorul lui Damac. Arbitrul turc al înfruntării a dictat lovitură de la unsprezece metri pentru România, iar responsabilitatea executării acestui penalty i-a revenit fotbalistului de la Parma, Dennis Man.

Fostul component al lotului celor de la FCSB a șutat în partea dreaptă de jos a portarului naționalei din Bulgaria, dar execuția sa a fost citită de Ivan Dyulgerov, care a blocat încercarea lui Dennis Man de a deschide scorul, iar tabela a rămas nemișcată. Cea mai mare șansă de a marca a oaspeților a apărut în minutul 53 al jocului, atunci când fotbalistul care evoluează pentru formația antrenată de Răzvan Lucescu, PAOK, a centrat periculos în gura porții apărate de Florin Niță. Kiril Despodov a aruncat un balon în careul României, iar unul dintre fundașii centrali ai naționalei oaspete a reluat spre poartă, dar goalkeeper-ul reprezentativei noastre a intervenit prompt.

Un alt șut trimis spre poarta României a venit în apropierea minutului 60 al amicalului, atunci când Georgi Kostadinov a trimis de la mare distanță spre buturile apărate de Florin Niță. Mingea a trecut puțin pe lângă poartă, dar a oferit emoții tuturor fanilor prezenți pe stadionul din București.

Intrat pe parcursul partidei în locul lui Valentin Mihăilă, Florinel Coman a primit o pasă în flancul stâng de atac, a pătruns în interior și a șutat cu mult pe lângă poarta Bulgariei. Această fază s-a produs cu aproximativ 20 de minute înainte de terminarea meciului de pregătire.

La două minute distanță, pe un contraatac, Răzvan Marin a primit o pasă de la Florinel Coman, iar jucătorul care evoluează în campionatul Italiei a prelungit balonul la Ianis Hagi. Fotbalistul care și-a încheiat etapa împrumutului la Alaves a șutat din prima, pe jos, dar pe centrul porții lui Ivan Dyulgerov, iar acesta a prins mingea fără mari probleme.

Ultimele două șanse de a înscrie le-au aparținut bulgarilor, care, pentru prima dată, au amenințat poarta lui Florin Niță în minutul 84 cu un șut din apropierea buturilor, dar care nu a fost redirecționat corespunzător. Mai apoi, dintr-o lovitură liberă, Ilian Iliev a șutat fix pe direcția lui Florin Niță de la marginea careului.

Partida amicală dintre România și Bulgaria s-a sfârșit fără goluri, iar acest 0-0 este echivalent cu neputința reprezentativei noastre de a o depăși pe țara vecină în ultimele șapte meciuri directe din toate competițiile. Pentru selecționata pregătită de Edi Iordănescu urmează ultimul duel de pregătire înainte de participarea la EURO 2024, mai exact, cu reprezentativa din Liechtenstein. Confruntarea este programată să înceapă vineri, 7 iunie, de la ora 21:00.

„Tricolorii” au fost repartizați la turneul final din Germania într-o grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia. Prima partidă din grupele competiției se va juca pe data de 17 iunie, cu Ucraina, la Munchen, a doua va fi pe data de 22 iunie, cu Belgia, la Koln, iar ultima înfruntare se va desfășura pe data de 26 iunie, la Frankfurt, cu Slovacia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.