Beneficiile consumului de caise

Sursa foto: Andra Radu

Consumul de caise îmbunătățește culoarea și elasticitatea pielii, a precizat endocrinologul şi nutriţionistul Angela Tolmaşova. Caisele sunt fructe foarte sănătoase pentru organism ce conțin o cantitate mare de substanțe benefice și au o serie de proprietăți benefice pentru organism, a declarat medicul endocrinolog de la SM-Clinic Angela Tolmaşova.

Potrivit expertului, aceste fructe conțin un spectru vast de compuși biochimici naturali de protecție pentru organism, care sunt capabili să mențină și să îmbunătățească vederea, să mențină pielea tânără, să îmbunătățească funcționarea tractului gastrointestinal, să susțină funcționarea sistemului cardiovascular, să normalizeze tensiunea arterială; să protejeze ficatul,  să ajute organismul sa lupte împotriva tumorilor.

Datorită carotenoidelor, culoarea caisei variază de la galben deschis până la portocaliu (cu cât culoarea este mai închisă, cu atât conținutul de carotenoide este mai mare). Aceste substanțe sunt o sursă de vitamina A, care joacă un rol important în protejarea vederii și, de asemenea, previne modificările legate de vârstă ale sistemului nostru vizual.

În plus, carotenoizii protejează pielea de razele UV, de poluarea din mediul înconjurător și de nicotină. Studiile au demonstrat că practic consumul de caise îmbunătățește culoarea pielii, elasticitatea și fermitatea ei.

Fibrele din caise, piersici și prune ajută la prevenirea constipației și la menținerea funcției gastrointestinale normale. În plus, cantitatea mare de fibre și compuși biochimici de protecție din fructe influențează microbiota intestinală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.