IGSU: 10 persoane salvate şi peste 1.700 de misiuni derulate, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel naţional, pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine peste 1.700 de situaţii de urgenţă.

În acest interval de timp, echipajele operative au acţionat pentru stingerea celor 82 de incendii izbucnite în diverse zone ale ţării şi pentru gestionarea celor 200 de situaţii ce puteau pune în pericol vieţile şi bunurile semenilor, precum şi siguranţa animalelor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.481 de misiuni, dintre care 1.477 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor şi 4 pentru descarcerare. În urma acestora, aproximativ 1.500 de persoane au fost asistate medical.

Ieri, datorită eforturilor susţinute pe timpul intervenţiilor derulate, 10 persoane aflate în situaţii critice au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetăţenilor au fost reduse considerabil.
In ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea semnalând prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Bacău, Bistriţa – Năsăud, Braşov, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova şi Vrancea.

În continuare, evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Pentru a afla mai multe informaţii utile despre cum să preveniţi şi cum să reacţionaţi în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, accesaţi platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi descărcaţi aplicaţia de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store şi Google Play!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.