O nouă expoziție permanentă la MNIT: „Lapidariul roman”

Sursa foto: Comunicat de presă

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) anunță că, începând de duminică, 9 iunie, expoziția permanentă „Lapidariul roman” este deschisă pentru vizitare.

Această colecție remarcabilă, care cuprinde artefacte de valoare pentru istoria Transilvaniei antice, oferă o incursiune captivantă în viața și cultura Daciei romane.

Vizitatorii vor putea explora monumente epigrafice și sculpturale, ilustrând diverse aspecte ale vieții cotidiene, sociale și religioase din această perioadă istorică.

Lapidariul roman conține piese reprezentative pentru istoria Transilvaniei antice, ele provenind în marea lor majoritate de pe teritoriul intracarpatic al provinciei Dacia. Acest patrimoniu s-a constituit având la bază piese din vechile colecții ale Muzeului Ardelean, ale Muzeului de Antichități, cărora li s-au adăugat de-a lungul timpului multe altele descoperite în cursul săpăturilor arheologice, donate ori achiziţionate din diverse localităţi transilvane.

Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 (ultima intrare fiind la 17:30). Costul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar pentru elevi și studenți de 5 lei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.