Spitalul Clinic de Urgență București are pregătit un loc în Secția de Mari Arși, iar, la nevoie, mai poate fi eliberat încă unul pentru pacienții din Botoșani

Ca urmare a exploziei din centrul comercial din Botoșani, Spitalul Clinic de Urgență București dorește să transmita că are pregătit un loc în Secția de Mari Arși, iar, la nevoie, mai poate fi eliberat încă unul. Pentru pacienții care au arsuri pe mai puțin de 10% din suprafața corpului, sunt pregătite, de asemenea, două locuri.

Dr. Bogdan Oprița, conducătorul Departamentului UPU SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului a anunțat că “SMURD-ul din structura Spitalului Clinic de Urgență București are pregătit, în așteptare, în acest moment, un avion pentru doi pacienți în stare critică. De asemenea, este pregătit un elicopter Sikorsky Black Hawk, care poate transporta trei victime critice.”

La solicitarea celor de la Botoșani, Spitalul Clinic de Urgență București poate interveni imediat.

Zece bărbaţi şi trei femei au fost răniţi în explozia produsă vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, victimele au vârstele cuprinse între 32 şi 63 de ani. Un bărbat se află în stare gravă, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic.

 

sursa foto dsu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.