Veste bună de la minifotbal: calificare dramatică obținută de România în finala Campionatului European, iar prima șansă la trofeu aparține „tricolorilor”

Naționala de minifotbal a României s-a calificat într-o nouă finală de Campionat European, după ce a trecut în penultimul act al competiției de anul acesta de marea rivală și principala contracandidată la titlu, Kazakhstan. Victoria a fost asigurată grație executării loviturilor de departajare, deoarece scorul din primele 50 de minute regulamentare a fost unul egal, 1-1.

Partida s-a jucat în Bosnia & Herțegovina, statul care găzduiește întrecerea din acest an a Europenelor de minifotbal. Kazahii au început mult mai bine confruntarea și au presat reprezentativa noastră, exact cum s-a întâmplat și atunci când cele două naționale s-au întâlnit în finala Campionatului Mondial din 2023.

Primii care au marcat au fost adversarii naționalei noastre, în minutul 16, fix când jocul României începuse să prindă câtuși de puțin contur. Faza din care aceștia au deschis scorul a fost una extrem de comentată, deoarece nu a fost făcută suficientă presiune în colțul terenului pentru a împiedica trimiterea unei centrări în gura porții. Tuleppov a înscris din câțiva metri, iar Nițu nu a putut interveni asupra acestei execuții.

„Tricolorii” au revenit rapid în atac, iar până la finalul actului întâi al semifinalei, au forțat marcarea golului egalizator. Toate șansele selecționatei conduse de pe margine de Virgil Bejenaru nu s-au convertit în vreo reușită concretă, iar la pauză s-a intrat cu avantajul kazahilor.

În actul secund al confruntării de la Sarajevo, o șansă mare de tot a fost ratată de Kazakhstan, care ar fi putut să profite de o eroare imensă comisă în defensiva noastră. Naționala care a înscris, însă, a fost cea a României, care, în minutul 36, a punctat decisiv grație unei faze construite după repunerea unui out de margine, iar Mircea Ungur a reluat spectaculos din voleu în plasa porții.

Până la finalul jocului, „tricolorii” au fost cei mai prezenți în meci, iar în ultimele secvențe, aceștia au lovit și bara. La capătul celor 50 de minute regulamentare, totul avea să se îndrepte spre executarea loviturilor de departajare. Marius Balogh a transformat cu siguranță primul penalty pentru România, la fel cum a făcut și Andrei Șumălan, dar și Vasile Pop. Cele trei goluri reușite de reprezentanții selecționatei noastre au fost suficiente, deoarece kazahii rataseră deja o dată. În aceste condiții, tricolorii au accesat finala competiției europene și vor încerca să pună mâna pe încă un titlu de acest gen.

În cealaltă semifinală, câștigătoarea confruntării dintre Serbia și Franța a fost stabilită cu ușurință și fără dubii, deoarece vecinii României au trecut de naționala „Hexagonului” cu un neverosimil scor de 5-0. Partida din ultimul act al acestei ediții de Campionat European de Minifotbal este programată să se desfășoare sâmbătă, de la ora 21:30, în capitala țării gazdă.

Reprezentativa țării noastre este cea mai titrată selecționată din această întrecere, având în palmares șase trofee câștigate, pe lângă unicul titlu de campioană mondială adjudecat în anul 2023. De asemenea, „tricolorii” au cea mai bună ofensivă de la această ediție a CE.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.