Începe BABEL F.A.S.T. 12

Ediția a XII -a BABEL F.A.S.T. începe luni, 10 iunie, și va reuni, la Târgoviște, artiști din 30 de țări.

Tema din acest an este  CONEXIUNI. Pe parcursul celor șapte zile, vor fi peste 50 de evenimente: spectacole de teatru, pe scenă și în aer liber, dans, filme, concerte, întâlniri cu artiștii, expoziții și lansări de carte, ateliere și conferințe.

Festivalul se deschide cu un spectacol din Cehia, ”Jocul puterii”, conceptul, regia și coregrafia: Andrea Miltnerová, la ora 15:00.

La ora 16:00, este programat spectacolul ”Omul cel bun din Seciuan”, piesa lui Bertolt Brecht, montată de regizorul Dumitru Acriș, o producție a Teatrului Tony Bulandra.

Reprezentații ale companiilor din Lituania, Israel, Japonia și Italia fac de asemenea parte din programul acestei zile.

Ca în fiecare an, în prima seară are loc și spectaculoasa PARADA BABEL, ce pornește de la  Teatrul de Vară – Calea Domnească – Blvd. Mircea cel Bătrân – Casa Sindicatelor.

Printre invitații speciali ai acestei ediții se află: Odin Teatret, Istitutul Grotowski din Wrocław – Polonia, artiști ai Operei din Shanghai, Teatrul Național din Debrecen – Ungaria, a spus Liviu Cheloiu, producătorul executiv și selecționerul festivalului, în emisiunea Spectacol@București.Ro.

Colaborarea dintre Teatrul Tony Bulandra și Asociația Teatrelor din Daejeon din Coreea de Sud a continuat, iar anul acesta, spectatorii de toate vârstele vor avea parte de un moment special pentru că se vor juca cele două variante ale spectacolului ”Micul prinț”, cea în limba română, cu Liviu Cheloiu și fiul său, Codrin, și cea în coreeană, în care sunt pe scenă o actriță și fiica sa.

Actorul a oferit detalii și despre spectacolele în aer liber, cu acces gratuit. Un spectacol cu clauni și unul în care performerii vor dansa chiar pe zidul unei clădiri, sau o seară cu DJ Sorin Lupașcu, sunt doar câteva dintre atracțiile acestei secțiuni.

https://www.facebook.com/bucurestifm/videos/442430811972110

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul babelfest.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.