UPDATE/Alegeri locale și europarlamentare 2024

UPDATE ora 22:00 > Conform sondajului de opinie realizat de Sociopol la iesirea de la urne, Nicusor Dan castiga Primaria Capitalei!
Sectorul 1: George Tuta
Sectorul 2: Rares Hopinca
Sectorul 3: Robert Negoita
Sectorul 4: Daniel Baluta
Sectorul 5: Vlad Popescu Piedone
Sectorul 6: Ciprian Ciucu

Pe de alta parte, conform institutului CURS AVANGARDE, la sectorul 1 Clotilde Armand si George Tuta sunt la egalitate, cu 41%, iar la sectorul 2 s-ar inregistra deasemenea egalitate intre Rares Hopinca si Radu Mihaiu, cu 43%!

UPDATE ORA 21.00 – În Capitală, până la această oră, au votat aproximativ 40% dintre alegători.

 

 

 

UPDATE ORA 20.00 – Prezența la urne în București, la alegerile locale, a fost, până la această oră, de peste 35%. La alegerile europarlamentare au votat peste 38% dintre alegători.

 

 

 

 

UPDATE ORA 19.00 – În Capitală s-au prezentat la urne peste 32% dintre alegători, la alegerile locale, iar la cele europarlamentare au votat peste 34% dintre alegători.

 

 

 

UPDATE ORA 18.00 – Aproximativ 7 milioane de persoane au votat, până la această oră, la alegerile locale şi europarlamentare.  În București, prezența la urne, la alegerile locale, este de aproximativ 30%. La alegerile europarlamentare, au votat aproximativ 31% dintre alegători.

 

 

 

UPDATE ORA 17.00 – Până la această oră, în Capitală s-au prezentat la urne aproximativ 27% dintre cei înscriși pe liste.

 

 

 

UPDATE ORA 16.00 – În București, prezența la urne, până la această oră, este de aproximativ 25%.

 

 

 

UPDATE ora 15.00 – Până la această oră, în Capitală s-au prezentat la urne peste 22% dintre alegători, la alegerile locale, iar la cele europarlamentare au votat peste 23% dintre alegători.

 

 

 

UPDATE ora 14.00 – Prezența la urne la alegerile locale a fost, în Capitală, de 19, 74%. La alegerile europarlamentare, prezența la vot a fost de 20, 73%.

 

 

 

 

Update, ora 13.3o

 

Update ora 12.3o

 

Update, ora 1o.3o

 

Update ora 9

 

Update: 8.10 Au votat pănă acum:

Update, ora 7.5o: Prezenta la vot in Capitala, la aproape o ora de la deschiderea sectiilor de votare(ora 7.5o) era de 16.99o de persoane ceea ce inseamna o.93 la suta din totalul alegatorilor.

Aproape 19 milioane de români sunt asteptati, duminică, 9 iunie, la vot la alegerile locale și europarlamentare.

Aproximativ 20.000 de secții de votare sunt organizate în țară și în străinătate.

Bucureștenii vor primi 5 buletine de vot, pentru a alege: primarul general, consilierii generali, primarul de sector, consilierii locali de sector și europarlamentari.

La alegerile locale se votează pentru primarii din fiecare comună, oraș sau municipiu, pentru consilierii locali și municipali, plus președinții consiliilor județene.

Pentru alegerile europarlamentare se poate vota de oriunde din țară sau în străinătate, iar pentru alegerile locale se votează doar în localitatea sau sectorul de domiciliu sau de reședință (fără posibilitatea votării în străinătate).

Votarea începe la ora 7:00 si se încheie la ora 22:00.

La ora 22:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului secției de vot.

Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora 23:59.

Cetățenii români pot vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român.

Cetățenii altor state membre UE care au drept de vot în România și au certificate de înregistrare sau cărți de rezidență permanentă ale căror termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 11 aprilie 2024 – 9 iunie 2024 își pot exercita dreptul de vot în baza lor.

La acest scrutin au fost înregistrate 494 de candidaturi pentru Parlamentul European și 207.000 de candidași pentru funcțiile de primari, consilieri locali și județe

Din momentul deschiderii sectiilor de votare și până la închiderea acestora, este interzisă comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul locului unde sunt organizate.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.