Mai mult de O SUTĂ de președinți de secții de votare încă stau în căldură ca să predea sacii cu voturi!

Foto: Alina Decu

Procedura legală prevede ca „eliberarea” de responsabilitate a membrilor comisiei să se încheie după mai multe „chei de calcul” ale proceselor verbale. În mai multe secții decât s-a estimat, acestea nu se „închid”, conform surselor din birourile electorale de sector citate de Hotnews.

Problemele pornesc de la faptul că sunt secții de votare unde nu s-au putut închide procesele verbale din cauza unor nereguli, iar președinții secțiilor de votare s-au dus cu sacii de voturi la Biroul Electoral de Sector pentru a închide acolo procesele verbale iar cum sunt multe secții de votare în această situație, s-au format cozi uriașe iar timpul de așteptare a crescut enorm.

Anamaria Revnic-Călugărița, purtător de cuvânt al Biroului Electoral Municipal București:

Nu putem interveni. Trebuiau să se organizeze ei la nivel local, să facă o programare, să le ofere oamenilor condiții. În orice caz, președintele autorității electorale a luat legătura cu cei mai mulți dintre primari și a insistat să li se ofere condiții optime, să li se dea apă, să li se ofere un spațiu unde să stea la umbră. Însă mai mult de atât nu putem interveni”.

Din ce au explicat cei de la primăriile sectoarelor 2 și 3, la această oră încă mai așteaptă să predea sacii cu buletinele de vot mai mult de 100 de președinți de secții în Sectorul 2 și 40 în Sectorul 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.