Rafila: Armonizăm legislaţia încât să avem mai multe maternităţi de gradul III

Ministerul Sănătăţii încearcă să armonizeze legislaţia astfel încât România să aibă mai multe maternităţi de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care să facă posibilă tratarea corespunzătoare a copiilor cât mai aproape de domiciliu, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

„Încercăm să armonizăm legislaţia şi să avem mai multe maternităţi de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care să facă posibilă tratarea corespunzătoare a copiilor cât mai aproape de domiciliu. Am văzut foarte multe locuri  care au foarte multe dotări, au şi resursă umană. Am văzut şi situaţii contrare şi cred că responsabilitatea noastră este să investim acolo unde este nevoie. Acest lucru este foarte important, mai ales că politica de încurajare a natalităţii care este prezentă în România nu poate să fie articulată complet dacă nu are în spate şi servicii medicale care să permită o naştere sigură sau, atunci când sunt probleme legate de o naştere prematură, îngrijirea corectă a copilului”, a susţinut Rafila, prezent la Spitalul Clinic Polizu la un eveniment organizat de Salvaţi Copiii.

El a amintit că prin PNRR se vor dota maternităţi din ţară, iar printr-un proiect derulat cu Banca Mondială au fost cumpărate peste 300 de incubatoare. Potrivit ministrului Sănătăţii, vor fi achiziţionate şi 12 echipamente mobile – ambulanţe de tip ATI pentru transportul copiilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.