VIDEO: Pedalează în weekend la Yolo Jersey Urban Cycling Fest!

Hai să pedalezi în capitală pe drumul către Victoria Ciclismului, într-o cursă inedită de mare adrenalină și viteză. Poți veni la Yolo Jersey Urban Cycling Fest fie că ești ciclist amator, copil iubitor de bicicletă sau profesionist experimentat. Ai șansa sa rulezi pe un traseu care va crea spectacol în inima orașului. Competiția va avea loc pe 16 iunie. Alex Ciocan ne-a dat toate detaliile in matinalul București FM

In ce constă competiția aflata la prima editie?: „Este un criteriu pentru sportivii antrenați și profesioniști, dar și pentru cei pasionați. Criteriul este un circuit urban pe o lungime determinată, în cazul nostru între Piața Alba Iulia și Piața Constituției, în lungime de o oră, plus trei tururi. E un concept nou.”

„Există a 2-a componentă, Cursa Copiilor, structurată pe categorii de vârstă, de sex, în funcție de cât de mulți sunt înscriși, iar de la ora 15:00 este o paradă unde absolut toată lumea, fără niciun fel de taxă, poate participa.”

Oamenii își pot lua pachetul pentru cursă, încă de sâmbătă. „Pregătirea începe cu o zi înainte în ceea ce privește kiturile de participare, ca să nu se înghesuie lumea duminică pot fi luate dintr-un magazin din zona Pieței Alba Iulia. Încercăm să simplificăm totul, pentru că se anunță călduri foarte mari, vrem să nu îi lăsăm pe oameni să stea degeaba în soare.”

Bucureștiul nu este neapărat cel mai prietenos oraș din punctul de vedere al traficului, cu toate acestea există deschidere pentru organizarea evenimentelor. „În momentul când se închid străzile din capitală, recunosc că îmi place la nebunie. Noi am încercat inițial să facem un circuit un pic mai lung, să prindem și Casa Poporului. Din păcate este foarte greu pentru că acolo este circulație la orice oră din zi și din noaptea.”

Premiile sunt arondate fiecărei categorii în parte. „Sunt premii frumoase, am pierdut numărul lor. Este prima competiție de genul acesta în București, după vreo șase-șapte ani, când tot eu am făcut atunci concursul, însă între timp numărul de amatori a crescut și s-a specializat.”

„În momentul când completezi formularul, te înscrii în categoria ta. Acele exceluri se duc către sistemul de cronometrare, care preia timpul pe categorie, îți dă un număr cu cip și în momentul când ai trecut prin dreptul covorului de finish, îți arată ordinea din clasamentul tău.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus și afla de la Alex Ciocan detalii despre evenimetul din weekend dar si despre marile tururi cicliste care vor urma.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.