Efectele nocive ale poluării conştientizate prin artă, la Institutul Marius Nasta
Articol de arionmihaela, 12 iunie 2024, 20:54
O pictură murală, un proiect menit să ajute, prin artă, la conştientizarea efectelor nocive ale poluării asupra sănătăţii, a fost inaugurată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.
„Proiectul a început ca o provocare lansată de către Institutul Marius Nasta cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei când Universitatea Naţională de Arte a răspuns provocării noastre”, a spus managerul Institutului, Beatrice Mahler.
Ea a declarat că în 2023 România a avut peste 9.000 de pacienţi diagnosticaţi cu tuberculoză.
La proiectul iniţiat de Institutul de Pneumoftiziologie în colaborare cu Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România şi Universitatea Naţională de Arte (UNArte), s-au înscris 26 de tineri şi a fost câştigat de Theia Catrina Mirodot, studentă în anul I la secţia Artă Murală din cadrul UNArte.
Lucrarea a fost pictată de câştigătoarea concursului împreună cu alte cinci colege pe una dintre clădirile Institutului „Marius Nasta” folosind o vopsea specială care are calitatea de a purifica aerul, utilizând o tehnologie inovatoare ce transformă poluanţii din aer în compuşi inofensivi.
sursa foto- fb