VIDEO: Premieră ȋn medicina românească!

La București s-a desfășurat al VII-lea Congres European de Endometrioză, la inițiativa reputatului chirurg prof. dr. Elvira Brătilă, fondator și coordonator al ENDOMEDICARE Academy, Centru de Excelenţă ȋn diagnosticul tratamentul endometriozei, certificat EuroEndoCert.

Evenimentul a avut loc ȋn perioada 6-8 Iunie 2024, reunind 91 de reputaţi specialiști ȋn diagnosticul și tratamentul endometriozei, din peste 30 de ţări ale lumii.
Peste 600 de participanţi au fost prezenţi ȋn cadrul acestei manifestări știinţifice de amploare, organizată sub auspiciile European Endometriosis League.

Endometrioza este o boală cronică, una din cele mai răspândite afecţiuni ginecologice, care afectează, la nivel global, o femeie din zece.
Ȋn România, statistica arată că aproximativ 500.000 de femei suferă de această boală, cu un impact semnificativ asupra calităţii vieţii.
Ȋn medie, 30-50% dintre femeile diagnosticate cu endometrioză suferă de infertilitate.
Ȋn contextul celor mai recente date publice referitoare la scăderea natalităţii și impactului pe termen lung al infertilităţii ȋn România, endometrioza poate fi considerată o problemă de sănătate publică și fără ȋndoială, una dintre cauzele a ceea ce a fost denumită “iarnă demografică”.

Congresul European de Endometrioză a prilejuit dezbaterea unor subiecte de interes pentru specialiști, de la cele mai recente cercetări ȋn domeniul geneticii, la medicina clinică, tratamente inovatoare și noi tehnologii, aduse ȋn practica clinică și chirurgicală, prin intermediul sesiunilor practice, demonstraţii și live-surgery, ȋntr-o abordare 360 de grade a pacientei care se confruntă cu endometrioza.

Ȋn deschiderea Congresului European de Endometrioză, comunitatea de ginecologie a avut oprtunitatea de a urmări patru demonstraţii de intervenții complexe de endometrioză profundă, realizate cu suportul Spitalului Memorial Băneasa, de Prof. Dr. Elvira Brătilă (Romania), Dr. Shaheen Khazali (UK), Prof. Horace Roman (Franţa) și Dr. Hélder Ferreira (Portugalia).

Prof. Dr. Elvira Brătilă, Președinte al Congresului 2024, i-a declarant Ioanei Brușten următoarele:
Pentru milioane de femei din România și din lume, endometrioza rămâne o boală misterioasă, cu prea multe “secrete evidente”, pe care avem datoria, cu fiecare eveniment știinţific, să le descoperim, prin cunoaștere aprofundată, prin ȋnţelegere din unghiuri și perspective diferite și prin educaţie-formare a specialiștilor ȋn domenii complementare”, a completat prof.dr.Elvira Brătilă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.