MApN: Memorandum de Înţelegere în domeniul Apărării între România şi Canada

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a semnat împreună cu omologul canadian, Bill Blair, un memorandum înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniu, informează MApN.

Memorandumul de Înţelegere dintre Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării Naţionale din Canada va consolida cadrul juridic pentru cooperarea între cele două părţi în domenii de interes reciproc precum planificarea apărării, logistică, forţe aeriene, industria de apărare, instruirea personalului în instituţiile militare, exerciţii militare şi securitate cibernetică.

Evenimentul a avut loc în contextul reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO care are loc la Bruxelles.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat şi despre pregătirea summitului de la Washington. A fost subliniată nevoia accelerării adaptării posturii NATO de descurajare şi apărare. Ministrul Tîlvăr a reiterat importanţa strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate euro-atlantică, mulţumind omologului canadian pentru contribuţiile substanţiale, atât prin încadrarea unor funcţii în comandamentele multinaţionale din România, cât şi prin participarea la misiunile de poliţie aeriană consolidată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.