Trenurile Soarelui au intrat pe traseu!

Foto: Marga Tudor/ arhiva

CFR Călători anunță startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Din acest weekend, turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024.

Durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de aproximativ 2 ore și 20 minute, iar toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit, precizează compania CFR Călători.

”În primul rând, trebuie menționat că din Capitală vor fi 36 de trenuri, 18 dus – 18 întors, care vor asigura legatura Capitalei și din care nouă perechi vor trece și prin Băneasa, prin Gara Băneasa, și va fi și o pereche de trenuri care pleacă din Obor. Practic, vor fi cu o cadență de aproape 2 ore trenuri către litoral […] Sunt dus-întors și destinația finală este Mangalia, pentru cele 30 terenuri directe, 15 dus-15 întors; 14 din ele au destinație Mangalia, deci trec, merg și mai departe decât Constanța […] Există o legatură pentru călătorii și către Delta Dunarii, unul din aceste trenuri va avea legatură directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga… pe durata sezonului. Este vorba de trenul InterRegio și Regio 1981 și Regio 8653”, a declarat, la Radio România Actualități, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Savoiu.

Oficialul a anunțat și modernizarea stațiilor Costinești și Eforie.

”Încă o veste bună, să zicem așa, vine cu impact nu imediat. Contractele de modernizare a stațiilor Costinești Tabără și Eforie sunt setate și va urma și acolo un program de refacere a gărilor, pe care… sunt convins că e la fel, e un program mult așteptat de călători având destinația litoral. Din fericire, să zicem, rezultatele se vor vedea începând cu anul viitor, pentru că acest contract este încă în faza de proiectare și execuție, este faza de proiectare în derulare, în acest moment”, a mai spus Ionuț Savoiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.