Aparate noi de testare antidrog, în Capitală!

Foto: Facebook/ Politia Capitalei

100 de dispozitive de testare antidrog ar putea fi cumpărate de Primăria Capitalei. Este vorba despre aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante. În acest sens, Municipalitatea a lansat o licitație în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul are o valoare de 1.650.000 lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 17 iulie.

Ofertanţii vor trebui să facă dovada că au livrat produse similare în ultimii trei ani la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 1.650.000 lei (exclusiv TVA). De asemenea, perioada de garanție a produselor trebuie să fie de cel puțin 2 ani.

Amintim că în septembrie 2023, Consiliul General al Capitalei a aprobat alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru achiziţionarea unui număr de 100 de dispozitive de testare antidrog, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit referatului de aprobare, la nivelul Capitalei se constată ”o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

Proiectul a venit și în contextul în care Direcţia Generală de Poliţie a Capitalei solicitase sprijin pentru achiziționarea de aparate de testare antidrog.

Potrivit Poliției Capitalei, la momentul solicitării, ”la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere şi un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.