Se renumără voturile în sectorul 2!

Foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Biroul Electoral Sector 2 a aprobat renumărarea voturilor din două secții. Anunțul a făcut de primarul în funcție, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook. Edilul susține că, la o săptămână de la alegeri, BES 2 a recunoscut că acolo sunt probleme grave, astfel că s-a aprobat renumărarea voturilor la secțiile 195 și 265.

„Au aprobat renumărarea a două secţii: 195 şi 265; o fracţie infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secţiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secţiile unde au existat buletine preştampilate motivând că ‘ştiu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă’. Cum? Asta nu mai explică nimeni… Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit edilului, există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la sectorul 2, iar reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită vor verifica aceste două secţii.

„Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiţia va avea nevoie. Există cel puţin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să muşamalizeze frauda, mereu va exista justiţia care va putea să facă lumină”, a mai adăugat Radu Mihaiu.

În schimb, sâmbătă, Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de anulare a alegerilor din sectorul 1, formulată de Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei.

Amintim că, seara trecută, aproximativ 500 de persoane s-au adunat în fața Guvernului pentru a-și arăta nemulțumirea față de alegerile din 9 iunie. Oamenii au spus că voturile au fost fraudate și au cerut renumărarea lor, dar și demisia președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

Primarii încă în funcție de la sectoarele 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au fost, de asemenea, prezenți la manifestația din Piața Victoriei. Cei doi contestă rezultatele conform cărora au pierdut alegerile. Clotilde Armand și Radu Mihaiu au depus plângeri penale și susțin că au dovezi privind nereguli la alegeri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.