O turistă dată dispărută în Grecia a trimis un mesaj de ajutor, potrivit proprietarului unei pensiuni

Sursa foto: Andra Radu

O femeie din Franţa în vârstă de 73 de ani, căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte să dispară, a spus marţi proprietarul unităţii de cazare, potrivit Reuters, citată de Agerpes.

Este în desfăşurare o misiune de căutare a femeii, al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorităţi. Ea este una dintre cei trei turişti daţi dispăruţi în Grecia, unde alţi cinci au murit luna aceasta pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate.

Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii unde femeia era cazată, a declarat pentru Reuters că ultima dată a avut veşti de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30 după ce a văzut că are un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie şi un mesaj cu textul ”Am căzut”. Hotelierul i-a răspuns în franceză şi în engleză cerându-i detalii despre locul în care se află şi spunându-i să sune la Numărul european de urgenţă 112, după care a alertat poliţia şi autorităţile municipale.

Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius la începutul acestei luni, perioadă când în Grecia debutează sezonul vacanţelor pe plaje izolate, în situri antice sau pe poteci de munte.

O a doua turistă franceză este dată dispărută în Sikinos, iar autorităţile cred că cele două femei au pornit împreună în drumeţie, deşi nu stăteau la acelaşi hotel, a spus poliţia.

Un american dat dispărut pe 11 iunie este căutat pe insula Amorgos.

Printre cei cinci turişti care au decedat, s-a numărat şi prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost descoperit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursionişti şi-au pierdut viaţa în Creta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.