Metode de combatere a atacurilor de panică

Sursa foto: Andra Radu

Endocrinologul Zuhra Pavlova a vorbit despre simptomele atacurilor de panică și despre modalitățile simple de a face față atacurilor de anxietate.

Potrivit expertului, această stare de frică necontrolabilă se caracterizează prin creșterea ritmului cardiac și a respirației, amețeli, greață, disconfort și dureri abdominale.

Medicul recomandă ca, în momentul unui atac de panică, să abordăm un mers ritmic, pe îndelete, pe care să-l corelăm cu o respirație corectă.

Specialistul a susținut că numărarea obiectelor din jur și tragerea de o bandă de cauciuc înfășurată în jurul încheieturii mâinii este o metodă eficientă de a face față anxietății instalate brusc.

Endocrinologul a semnalat, de asemenea, beneficiile exercițiilor fizice, care „reduc în mod eficient hormonii de stres și tensiunea musculară”. În plus, auto-complimentele pot distrage atenția de la un atac de panică.

„Distrag atenția și funcționează ca un auto-antrenament”, a adăugat Pavlova, subliniind că cea mai eficientă modalitate de a combate atacurile de panică este considerată a fi o combinație între medicamente și psihoterapie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.