David Popovici, record mondial care nu se punctează: motivul pentru care înotătorul român nu va fi premiat cu o bornă istorică

Sursă foto: Facebook - Eurosport

David Popovici a câștigat ieri, în cadrul Campionatelor Europene de Natație de la Belgrad, medalia de aur și primul loc, la proba „regină” a natației, de 100 de metri liber. Cu un timp de 46,88 de secunde, sportivul român a încheiat primul cursa, după ce a plecat „ca din tun”, dar a fost al doilea la încheierea primei lungimi de bazin. David Popovici a recuperat în a doua lungime de bazin, a depășit toți adversarii și a reușit să își apere titlul la aceeași probă de la CE obținut acum doi ani, la Roma.

De asemenea, datorită performanței de ieri, înotătorul român este privilegiat să dețină, în acest moment, doi dintre cei mai buni trei timpi înregistrați în istoria sportului la cea mai importantă probă din natație, cea de 100 de metri liber. În dimineața zilei de 20 iunie, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri, categorie la care este deținătorul titlului de la competiția din Italia de acum doi ani. Sportivul român a terminat cele patru lungimi de bazin cu un timp de 1:45.44, după ce nu a forțat foarte tare. Acesta a plecat de pe culoarul al patrulea și a întors la secunda 24, dar pe final a recuperat și a obținut „biletele” pentru penultima fază a acestei probe.

Semifinalele acestei probe vor avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 19:41, pentru ca, în eventualitatea calificării în ultimul act, David Popovici să intre în apă vineri, 21 iunie, de la ora 19:36. Tot astăzi, sportivul nostru a participat într-o altă probă de la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad. Acesta a făcut parte din echipa României de patru membri la ștafeta de 4×100 de metri liber.

David Popovici a intrat ultimul în bazin, fiindu-i predată ștafeta de către un coechipier, iar acesta avea de recuperat un deficit serios pentru a duce țara sa în vârful clasamentului final. Viteza sportivului nostru a fost una explozivă, iar datorită acestuia, românii au avansat trei poziții, după ce au încheiat pe locul al doilea. Timpul stabilit de unul dintre cei doi reprezentanți la natație ai României la Jocurile Olimpice a fost de 46,66 de secunde, cu 14 sutimi mai rapid fiind decât timpul declarat ca fiind record mondial și care îi aparține unui chinez.

Totuși, performanța unică obținută de David Popovici nu poate fi contorizată de organismele competente în acest sens, deoarece sportivul nostru a intrat ultimul în bazin și a fost cel care a încheiat cursa de ștafetă, conform Eurosport. În cazul în care ar fi intrat primul în apă și ar fi înregistrat un asemenea timp, recordul mondial ar fi fost doborât.

Finala probei de 4×100 de metri liber la ștafetă va avea loc pe 20 iunie, de la ora 20:45. Campionatele Europene de Natație de la Belgrad reprezintă ultima întrecere de nivel ridicat la care participă David Popovici, înainte de a merge la Paris, pentru a evolua la Jocurile Olimpice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.