Recomandări ale specialiştilor pe timp de caniculă

foto: Adriana Baciu

Temperaturile ridicate nu le creează probleme doar bolnavilor cronici, copiilor şi persoanelor în vârstă. Evitarea soarelui şi a zonelor fără ventilaţie, dar şi a folosirii aerului condiţionat în exces sunt doar câteva dintre sfaturile medicilor pentru această perioadă.

Pe timp de caniculă, primul sfat pe care îl dau medicii este de a evita pe cât posibil plimbările prin soare sau actităţile care presupun efort fizic, în special în intervalul orar 11:00-18:00.

Sandra Alexiu, medic: „Este necesar ca organismul să fie hidratat; să se evite alcoolul. De asemenea, este important ca în alimentaţie să găsească fructe şi legume proaspete. Este bine să se evite consumul de cafea. În plus, ca să poată trece cu bine perioada de caniculă, toată lumea ar trebui să facă două, trei duşuri pe zi.”

Indiferent de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi şi de vârstă, medicul ne mai recomandă să nu ieşim în spaţii aglomerate la orele amiezii. Medicul Sandra Alexiu ne sfătuieşte atunci când folosim aerul condiţionat să avem grijă ca diferenţa de temperatură dintre interior şi exterior să nu fie mai mare de 5-6 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.