Temperaturile ridicate din ultima perioadă reprezintă o problemă pentru pacienţii cronici

Sursa foto: Adriana Baciu

Temperaturile ridicate din ultima perioadă reprezintă o problemă pentru pacienţii cronici, dar şi pentru persoanele cu o stare bună de sănătate. În ultimele cinci zile, numărul oamenilor care au avut nevoie de intrvenţia specialiştilor de la ambulanţă a crescut doar în Bucureşti şi Ilfov cu 14%, ajungându-se la peste 7.000 de solicitări.

Managerul instituţiei, medicul Alis Grasu spune că mai mult de jumătate dintre intervenţiile ambulanţei au reprezentat urgenţe de cod roşu şi galben, ceea ce înseamnă că viaţa pacienţilor era pusă în pericol.

Alis Grasu: „4.447 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi de cod galben. Au fost şi 602 persoane care se aflau în loc public în momentul în care au avut nevoie de ambulanţă, 92 de persoane au prezentat lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, iar 54 de persoane au prezentat sincope, chiar şi-au pierdut starea de conştienţă pentru foarte scurt timp şi au revenit la normal. Se sună la ambulanţă pentru toate motivele de solicitare, ca şi în mod obişnuit. O parte importantă din cazurile în loc public le putem pune pe seama căldurii şi de asemenea, creşterea cu 14% pe care am înregistrat-o în aceste zile.”

Sugarii şi copiii trebuie urmăriţi atent de către părinţi în această perioadă, pentru că ei se pot deshidrata foarte uşor sau pot face insolaţie într-un timp foarte scurt.

Medicii recomandă să fie ţinuţi într-un ambient cât mai ferit de căldură, de umiditate excesivă şi de curenţi de aer. Nu se recomandă introducerea de alimente noi în meniul sugarilor. Copiii de orice vârstă trebuie să fie hidrataţi corespunzător, îmbrăcaţi lejer, cu hăinuţe din materiale textile. Ei nu trebuie scoşi din casă decât dimineaţa şi seara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.