Ce alimente trebuie consumate pe timp de caniculă?
Articol de bucurestifm, 24 iunie 2024, 12:14
Vara, dieta noastră este diferită de cea din timpul iernii și ar trebui să includă alimente mai ușoare, care conțin multe lichide. Printre acestea se numără:
1. Castraveții proaspeți
Sunt hrana supremă de vară. Conţin aproape 90 la sută apă. În plus, sunt bogaţi în calciu, vitamina C și săruri minerale
2. Kiwi
Acest fruct conține multa vitamina C. În plus, datorita faptului că kiwi conţine calciu, previne mai bine deshidratarea organismului.
3. Zmeura
Nu numai că reduce temperatura și elimină toxinele din organism, dar, de asemenea, potolește perfect setea și îmbunătățește digestia.
4. Legumele proaspete cu frunze verzi
Sunt un depozit de vitamine și minerale. Consumați mai mult spanac proaspăt, care este o sursă excelentă de acid folic.
5. Pepene verde
Pepenele verde va fi desertul perfect pentru că are foarte puţine calorii. De asemenea, conține fier, mangan, fibre, pectină, hemiceluloză, vitamine B1, B2, C, PP etc.
6. Pepene galben
Potolește setea, saturează organismul și are un efect benefic asupra digestiei. Pepenele galben conține acid folic, care este implicat în hematopoieză.
7. Ardei
Datorită numărului mare de minerale și vitamine din compoziția sa, această legumă este pur și simplu indispensabilă în anemie, imunitate scăzută, chelie precoce și osteoporoză.
8. Dovlecei
Dovlecelul elimină toxinele și substanțele nocive din organism. Conține vitaminele C, A, oligoelemente importante, potasiu, calciu, fier, magneziu.