România se alătură și în 2024 unui angajament global pentru un viitor fără plastic: Plastic Free July

Sursa foto: comunicat de presa

Milioane de oameni din întreaga lume se angajează să reducă utilizarea plasticului pentru a proteja planeta în luna iulie. 1 iulie este startul campaniei anuale Plastic Free July, o inițiativă globală care își propune să reducă semnificativ utilizarea plasticului de unică folosință și să promoveze alternative durabile. De 13 ani, oameni din peste 190 de țări se unesc într-un efort global pentru 31 de zile de a înlocui paharele de unică folosință, sticlele de plastic și foliile de plastic alimentare.

În 2024, campania Plastic Free July este comunicată de Green PR Global în România pentru că este necesar ca acțiunile globale să fie prezente și în țara noastră, să se schimbe obiceiurile populației și să se genereze acțiuni de impact pentru planetă. În 2023, s-au alăturat peste 89 de milioane de participanți în cadrul campaniei globale Plastic Free July, care au evitat o cantitate masivă de 240 de milioane de kilograme de deșeuri din plastic.

Potrivit Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), aproximativ 36% din tot plasticul produs este utilizat în ambalaje, inclusiv produse din plastic de unică folosință pentru containere de alimente și băuturi, iar aproximativ 85% din acestea ajung la gropile de gunoi.

Pe măsură ce negocierile pentru tratatul ONU privind plasticul se apropie de etapele finale, un sondaj recent a constatat că aproape nouă din zece persoane sunt în favoarea unor reguli globale care să interzică plasticul.

În ultimii 13 ani, provocarea Plastic Free July, coordonată de Fundația Plastic Free July, a activat o mișcare socială globală de oameni dedicați schimbării. Numai în ultimii 5 ani, participanții au evitat 10 miliarde de kilograme de deșeuri menajere, mai mult decât unele dintre cele mai mari eforturi de curățare din lume combinate.

Mesajul din acest an al Plastic Free July comunicat în România este de a reasigura oamenii că nu este vorba despre a fi perfecți, ci pur și simplu să înlocuiești un articol de plastic de unică folosință pe care să-l eviți în luna iulie și să încerci o alternativă sustenabilă.

Știm că atunci când oamenii participă pentru o lună la o acțiune, se vor crea noi obiceiuri. De la gospodării din întreaga lume la grupuri comunitare din Australia, școli din Nepal, cafenele din Noua Zeelandă, birouri corporative din Europa, consilii locale din Africa și guvernatori din SUA, milioane de oameni își reduc deșeurile de plastic.

Prin creșterea acestei comunități, lucrând împreună și sprijinindu-ne reciproc pentru a face o schimbare, știm că putem continua să ajutăm la închiderea robinetului de plastic. Pentru a lua un angajament fără plastic și pentru a găsi idei și soluții utile, vizitează site-ul web www.plasticfreejuly.org.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.