VIDEO: Radu Ștefan Bănică – „Samsara vorbește despre ciclul nașterii, ciclul reîncarnărilor”

Radu Ștefan Bănică live în matinalul București FM! Motivul: o nouă piesă și o nouă colaborare cu Juno. „Samsara” este o piesă care îți dă dependență, după primul play o vei pune pe repeat. Videoclipul este unul neobișnuit, cu multe momente șocante, scris parcă după un scenariu de la Hollywood.

Sursa foto: Cornel Munteanu

Radu Ștefan Bănică ne-a dat detalii în această dimineață.

„Samsara” este un termen provenit din budism, Radu ne-a spus mai multe despre alegerea acestui titlu: „Samsara vorbește despre ciclu nașterii, ciclul reîncarnărilor. Practic, cu toții avem aceleași experiențe, doar persoanele din jurul nostru sunt diferite.”

Clipul piesei poate părea ușor controversat: „Este o un piesa spirituală și am vrut să transmitem acest mesaj inclusiv prin clipul acesteia. Dacă tot este vorba de ciclul vieții: am fost copil, am fost botezat, am fost pe masă, am fost preot, am fost de toate. Mie îmi place, sunt foarte mândru de acest proiect, este unul extrem de interesant.”

„Inițial, când am primit propunerea și mi s-a spus ce trebuie să fac, am ezitat. Mi-am dat seama că până la urmă este doar un rol și fiind actor la bază, trebuie să accept o provocare.”

Radu Ștefan Bănică nu poate alege între actorie și muzică: „Ambele părți se îmbină foarte frumos. Eu sunt full-time cu actoria, am spectacolele, plus repetiții și filmări, doar că acum s-a mai adăugat ceva la fișa postului. Îmi doream de mult să am propriile piese, până acum nu s-au legat lucrurile. Oricum, cred că toate se întâmplă la timpul lor.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Artistul ne-a spus în matinal pe ce scene de teatru îl putem vedea: „Deocamdată mi s-a micșorat un pic repertoriul cu piese de teatru. Joc în piesa O noapte furtunoasă, găzduită la Teatrul Național și prin toată țara.”

„La Teatrul Bulandra mă puteți vedea în spectacolul Oedip, un spectacol atât de vândut și atât de cerut încât nici măcar părinții mei n-au putut să vină.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla ce piesă trebuie să intre și în playlistul tău!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.