Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti către autorităţi: Dezvoltaţi sistemul medical, finanţaţi corespunzător

foto: Adriana Baciu

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, a făcut un apel către autorităţile locale alese după scrutinul electoral să dezvolte şi să finanţeze corespunzător sistemul medical care intră în atribuţiile instituţiilor pe care le vor conduce.

Poiana subliniază importanţa creării, dezvoltării şi menţinerii în România a medicilor, dar şi dezvoltarea de facilităţi din partea autorităţilor locale pentru atragerea medicilor şi a-i determina să aleagă şi localităţi unde este mare nevoie de aceştia.

Potrivit Cătălinei Poiană, România are o şcoală medicală performantă, dar este extrem de importantă dezvoltarea mentoratului, precum şi a aptitudinilor practice ale medicilor.

În opinia sa, pentru dezvoltarea optimă a resursei umane în sănătate şi pentru a asigura rezolvarea rapidă a unor probleme cu care se confruntă populaţia, în special pacienţii, trebuie întărite, din punct de vedere medical, oraşele unde funcţionează Universităţi de Medicină şi Farmacie unde sunt necesare centre de excelenţă, întrucât în acele oraşe există reuniţi experţi care se pot supracalifica, pentru a ajuta, în cel mai complex mod, pacienţii cu diverse patologii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.