Vacanța ta de vară, mai frumoasă cu AI

Flavia Durach, conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice și specialist în dezinformarea în mediul online, ne prezintă marca reportajelor de calitate: diversitatea surselor de informații!

Bine te-am regăsit la ultima ediție „Break the fake” din acest sezon!

Dacă rubrica mea nu te găsește pe o plaja, undeva, cu un cocktail în mână, înseamnă că mai ai puțin de așteptat până la vacanță. Vrei să fii pregătit? Iată câteva moduri prin care inteligența artificială te poate ajuta să ai o vacanță mai frumoasă!

1. Inteligența artificială poate deveni agentul tău de turism. Poți descoperi noi destinații, prin intermediul asistenților AI integrați în platformele destinate călătoriilor. Aceștia analizează preferințele, istoricul călătoriilor tale și istoricul de căutare pentru a-ți recomanda destinații care chiar să ți se potrivească. În plus, aplicațiile de inteligență artificială te pot ajuta în procesul de documentare privind destinația aleasă și pot construi un itinerariu de plimbare bazat pe interesele tale, buget și durata șederii. În plus, dacă nu ai un agent de turism dedicat nevoilor tale, trebui să știi că platformele care agregă opțiunile de zbor se folosesc de AI pentru a prezice momentul când poți achiziționa biletele la cel mai bun preț, iar cele de cazare scanează mii de opțiuni pentru a le descoperi pe cel care se potrivesc criteriilor și dorințelor tale.

2. Inteligența artificială poate deveni ghidul tău local. Ai ajuns la destinație, dar nu știi pe unde s-o apuci? Aplicațiile AI și chatboții pot să îți ofere asistență pe teren, fie că ai nevoie să identifici cea mai bună cafenea din oraș sau o farmacie deschisă la 12 noaptea. Nu știi cum să comunici cu localnicii? Inteligența artificială poate realiza traduceri automate – unele dintre aceste servicii fiind integrate în sistemul de operare al smarphone-urilor de ultimă generație. În plus, AI poate să amplifice și să îmbunătățească experiența locală. Tot mai multe muzee și obiective turistice integrează asistenți AI pentru a oferi tururi personalizate, imersive și eficiente.

3. Inteligența artificială te poate ajuta să devii un fotograf profesionist, ca să rămâi cu cele mai frumoase amintiri din vacanță. În prezent, există foarte multe servicii bazare pe inteligența artificială care te pot ajuta să prelucrezi pozele fără să ai cunoștințe tehnice avansate. Va edita automat poza, vei putea scoate din cadru obiectele care îți strică imaginea și multe altele. Dacă ai un smartphone de generație recentă, cel mai probabil ai acest feature deja integrat, trebuie doar să îl cauți. Nu în ultimul rând, există aplicații care te ajută să organizezi miile de poze pe care le-ai făcut în vacanță, să creezi albume și să îți simplifici activitatea de arhivare a amintirilor.

Sună prea bine să fie adevărat? Trebuie să îți iei niște precauții dacă alegi să te bazezi pe AI în vacanța ta. Înainte să instalezi aplicații noi, citește textul acela plictisitor despre cum vor fi folosite datele tale. Nu descărca și nu folosi aplicații din surse obscure, neverificate de magazinele de app-uri. Nu folosi aplicațiile AI ca singura sursă de informare în vacanța ta. Ține cont că acestea ar putea să nu aibă informații actualizate în timp real (spre deosebire de Google search), așa că verifică întotdeauna și din alte surse orele de zbor, orarul trenurilor, orele de funcționare ale muzeelor și alte informații esențiale pentru tine.

Atât pentru azi. Până la toamnă, rămâi cu București FM, sursa sigură de informații!

Flavia Durach este lector universitar doctor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice și specialist în dezinformarea în mediul online.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.