VIDEO: România își alege cei mai buni jucători de Counter-Strike și League of Legends în cadrul unui eveniment desfasurat in Capitală!

Mai este puțin până când vom afla care sunt cei mai buni jucători de Counter-Strike și League of Legends din România!

Turneul Esports King, aflat la a doua ediție, își va alege învingătorii, pe 27 și 28 iunie, la Mega Mall, în București. Au participat peste 1300 de jucători din 17 orașe ale țării, vârsta medie a finaliștilor fiind de 22 de ani. Cel mai tânăr jucător are 16 ani, iar cel mai în vârstă, 30 de ani. Tudor Dăescu, co-organizator Esports Kings, a dat detalii în matinalul București FM.

Turneul Esports King se află într-o creștere exponențială, deși se află la doar cea de-a doua ediție. „Dacă anul trecut, au fost vreo 8500 de oameni, anul acesta deja înainte de turneul final care are loc astăzi și mâine la Mega Mall, am strâns peste 10.000 de oameni și vreo 300 de jucători.”

„Este interesant pentru că este un turneu mai degrabă de amatori, în care noi căutăm talentul pe care apoi poate echipele, cluburile de Esports adevărate să-l șlefuiască.”

România este bine situată pe harta jocurilor online. „Este în top cinci țări din Europa care produce jocuri de calculator, de consum, de telefoane mobile, iar în București, în Iași și în Cluj sunt cele mai mari studiouri din întreaga lume.”

Cifrele au început să scadă odată cu ridicarea restricțiilor din pandemie, dar industria de gaming reprezintă o putere absolută în industria entertaimentului. „Anul acesta este mai slab pentru gaming pentru că după pandemie au mai scăzut cifrele, oamenii au început să mai iasă și afară. Există mici proiecte care sunt restructurate sau închise.”

„Totuși, industria dezvoltatorilor de jocuri este în continuare cel mai mare entertaiment cultural din lume, depășind filmul și muzica la un loc.”

România are campioni care nu sunt susținuți suficient din cauza reglementărilor politice. Rezultatele au apărut doar prin muncă proprie. „Pe de o parte avem zona aceasta în România, în continuă dezvoltare în producție, pe de altă parte avem, din păcate, doar talent natural, fără o recunoaștere din partea statului încă. În Parlament se află o lege care ar dori să recunoască Esportul ca activitate.”

„Ana Dumbravă este declarată cel mai bun jucător de Counter-Strike din lume pentru doi ani consecutivi. Mai avem o doamnă care este campion european la League of Legends. Ele fac parte dintre oamenii care pe barba lor au reușit să ridice drapelul românesc fără nicio susținere din partea mediului politic local din România.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus ca să afli cum poți ajunge și tu campion la jocurile pe calculator!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.