VIDEO: Alex Drăgușin, fratele lui Radu Drăgușin, despre traseul României la EURO 2024. Mărturisiri despre viața de sportiv și detalii despre fotbalistul român: „El se bucură ca un copil, dar rămâne liniștit ca un robot”

Alex Drăgușin, fratele lui Radu Drăgușin, a fost prezent în studioul București FM, în ediția sportivă a emisiunii „În Comunitate”, găzduită de Răzvan Ursuleanu și Mario Soare, care a culminat sezonul acesta. Fost sportiv de performanță la rândul său, cel care este cu opt ani mai mare decât fundașul central al celor de la Spurs, a vorbit despre parcursul României de până acum de la EURO 2024, dar și despre viața unui membru al familiei „Drăgușin”.

Alex Drăgușin a practicat voleiul la nivel de performanță, la două cluburi din România, Dinamo București și CSS Baia Mare, dar și la alte echipe din Italia. Acesta a ales o disciplină sportivă cu rezonanță în familia sa, deoarece mama lui Radu Drăgușin, cât și tatăl său, au jucat voleiul. De la acest sport, fratele internaționalului român a ajuns să își deschidă un fast-food cu specific grecesc.

În timpul emisiunii de la București FM, Alex Drăgușin a amintit cum a trăit momentele cele mai importante din partidele României de la EURO 2024, din grupa E. Fratele lui Radu Drăgușin a mers la Munchen pentru a vedea pe viu victoria selecționatei țării noastre, iar emoțiile pe care le-a resimțit nu pot fi descrise în cuvinte.

De asemenea, cel care a locuit în Grecia timp de un an de zile și a hotărât să se folosească de cunoștințele gastronomice acumulate pentru a își iniția un restaurant în România, a punctat ceea ce a discutat cu fratele său recent, dar și cum i-a surprins pe fotbaliștii lui Edi Iordănescu înainte de plecarea în Germania:

Am avut plăcerea și onoarea de a fi prezent la meciul cu Ucraina, unde am trăit niște emoții de neegalat. Chiar și acum mi se face pielea de găină când mă gândesc ce a fost acolo. Restul meciurilor le-am văzut de la noi, de la restaurantul fraților Drăgușin. Optimile le vom vedea tot de acolo.

Într-un turneu nu mai este vorba doar de cifre, iar acest lucru a fost demonstrat de România fără doar și poate. E vorba de determinare, de cum se leagă jocul în acea zi, iar noi am făcut-o excelent. Băieții noștri, jos pălăria, am și discutat cu ei, le-am scris și i-am felicitat.

Am vorbit și când am ajuns și în dimineața meciului, iar frățiorul meu era liniștit, își bea cafeaua, era montat. El trăiește altfel presiunea și momentele astea, nu îl apasă absolut deloc. Din ce înțeleg, el se bucură ca un copil, dar rămâne liniștit ca un robot”, a afirmat fratele lui Radu Drăgușin, la microfonul București FM.

Alex Drăgușin a povestit și momentul în care a mers la Mogoșoaia pentru a le oferi câte un produs cu specific grecesc fotbaliștilor naționalei, reușind astfel să îi cunoască pe fiecare în parte. Tot atunci, fratele fundașului central inclus în cel mai bun prim 11 al fazei grupelor de la EURO 2024 a conversat cu Radu Drăgușin și i-a oferit câteva sfaturi acestuia:

Am avut plăcerea de a găti pentru echipa națională înainte de plecarea lor în Germania. Am cunoscut tot stafful. Înainte să plece la EURO 2024, i-am spus lui Radu să fie el, să facă ce trebuie și ce își dorește să facă, pentru că cel mai important este ca sportivul să fie mulțumit de prestația sa”, a adăugat fratele fundașului român.

Alex Drăgușin a vorbit și despre meciul care urmează să fie disputat de naționala României în optimile de finală contra Olandei, iar fratele lui Radu a făcut un pronostic. Cel care a practicat voleiul în trecut merge pe mâna „tricolorilor” și speră ca jucătorul lui Tottenham să marcheze pentru reprezentativa țării sale:

Eu îmi doresc să văd un 2-0 și vreau să văd un gol cu capul al lui Radu. Vreau să văd și o rachetă de-ale lui Florinel. Asta vreau să se întâmple”, a mai spus Alex Drăgușin.

Fratele mai mare al lui Radu Drăgușin a amintit și despre familia sa de sportivi și felul în care se trăiește într-un astfel de mediu. Alex a punctat aspectele avantajoase care pot fi desprinse dintr-o astfel de conjunctură, dar și faptul că greutățile nu cântăresc atât de mult precum crede majoritatea lumii:

Noi avem așa: Meira a jucat baschet, sora mai mare, Teodora, volei, eu volei, mama volei, tata volei și mama lui Radu și a Meirei baschet. Adică e o familie unde sportul a predominat și mă bucur că m-am născut în conjunctura aceasta, pentru că sportul transmite niște valori. În primul rând, disciplină, de la vârsta de 7-8 ani trebuie să fii consecvent, să te trezești în fiecare zi cu gândul că vei merge la școală și când alți copii se duc să se joace, tu îți pregătești ghiozdanul și mergi la antrenament.

Noi cu toții, chiar dacă Radu și Meira, ei nu fac parte din generația aceasta unde mașina este folosită mereu. Noi ne puneam cheia de gât și mergeam cu tramvaiele. Radu era călător frecvent de 41, eu de alte mijloace de transport. Astea nu sunt greutăți, astea sunt trăiri care te definesc ca om și te călesc”, a concluzionat Alex Drăgușin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.