ANAT: achiziţionaţi bilete de avion prin intermediul agenţiilor de turism!

Foto: Alina Neagu

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism le oferă pasagerilor români  soluţii concrete în faţa numeroaselor întârzieri şi anulări de curse aeriene întâmpinate în special în timpul sezonului de vară, când este înregistrat cel mai mare trafic aerian pe plan internaţional.

Aceasta prezintă avantajele rezervării biletelor de avion prin agenţiile de turism:

– Protecţie împotriva anulărilor: Turiştii care cumpără bilete de avion prin intermediul agenţiilor de turism beneficiază de protecţie, în caz de anulare. Dacă un zbor face parte dintr-un pachet de călătorie, agenţiile sunt obligate, conform legii, să găsească soluţii de repatriere a pasagerilor fără costuri suplimentare.
– Notificări şi alternative: Companiile aeriene nu anunţă întotdeauna clienţii despre anulări sau întârzieri. În schimb, agenţiile de turism informează turiştii, asigurându-se că aceştia nu se prezintă la aeroport decât atunci când au o alternativă de zbor garantată.
– Siguranţa curselor charter: Cursele charter, operate cu avioane închiriate de touroperatori de la companiile aeriene, se numără printre cele mai sigure opţiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligaţi să asigure derularea zborurilor sau să ofere alternative, atât la curse charter, cât şi la circuite.
Pasagerii au dreptul la despăgubiri din partea companiilor aeriene în anumite condiţii, plus cazare şi masă dacă sunt întârzieri foarte mari sau anulări care periclitează revenirea pasagerului la destinaţie, însă agenţiile de turism pot asigura rapid o alternativă de transport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.