Deși au luptat, drumul tricolorilor se oprește în optimile Euro 2024!

România a fost eliminată de la EURO 2024 după eșecul suferit în fața Țărilor de Jos, 0-3, la Munchen, pe Allianz Arena.

Golurile au fost marcate de Cody Gakpo, dar și de Dony Malen, în două rânduri.

Partida dintre cele două naționale a debutat cu un joc ofensiv prestat de fotbaliștii lui Edi Iordănescu, care au avut șanse importante prin Ianis Hagi și Dennis Man.

După o perioadă de 15 minute în care naționala noastră a dominat confruntarea din optimi, olandezii au pus stăpânire pe joc. În minutul 20 al întâlnirii, fotbalistul celor de la Liverpool a pătruns în careul advers, iar după duelul câștigat cu Andrei Rațiu, a finalizat cu un șut trimis la colțul scurt. Florin Niță nu a mai putut interveni de această dată, iar batavii au preluat conducerea.

Naționala noastră a încercat să dea replica pe contraatac, dar olandezii au avut un joc de posesie solid.

La pauză s-a intrat cu avantaj minim al olandezilor.

În partea secundă, românii au debutat cu un pressing avansat în jumătatea adversă, iar olandezii s-au simțit amenințați.

Totuși, jucătorii lui Ronald Koeman au reintrat în joc și au demarat câteva atacuri periculoase. Florin Niță a intervenit eroic la mai multe execuți ale adversarilor. În minutul 63, Cody Gakpo a marcat după o lovitură de colț, dar reușita acestuia a fost anulată pe motiv de offside. Douăzeci de minute mai târziu, Dony Malen a înscris și a dublat avantajul olandezilor, după o eroare comisă de Radu Drăgușin, care a încercat să protejeze balonul, dar a fost depășit.

Chiar dacă “tricolorii” au forțat și au încercat să intre în joc, olandezii au punctat și pentru a treia oară. Reușita a venit în minutele de prelungiri, atunci când Răzvan Marin nu a putut să îl deposedeze pe Dony Malen. Jucătorul Borussiei Dortmund a pătruns în interior și a finalizat prefis pe lângă Florin Niță.

Scorul final al meciului de la Munchen a fost 3-0 în favoarea Țărilor de Jos, care a obținut a 11-a victorie contra românilor. Fotbaliștii lui Ronald Koeman merg în sferturile de finală ale turneului final, acolo unde vor da peste învingătoarea dintre Austria și Turcia. De partea cealaltă, “tricolorii” nu au izbutit să egaleze recordul stabilit la EURO 2000, atunci când naționala noastră a ajuns în sferturile de finală ale întrecerii, fiind învinsă de Italia.

Sursa foto: Facebook UEFA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.