Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești) revine în weekend, la Muzeul Național al Țăranului Român

Foto: comunicat de presa

Asociația Urban Events organizează de vineri, 5 iulie, până duminică, 7 iulie, între orele 10:00-19:00 „Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)”, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.

Meșteri populari și artizani din toate colțurile țării vor fi prezenți cu icoane, obiecte din lemn, țăsături, ii, decorațiuni, ceramică tradițională, costume tradiționale, bijuterii din lemn, sticlă pietre semiprețioase, mărgele, hainuțe și jucării pentru copii, săpunuri și cosmetice naturale, ateliere de creativitate, ceramică, artă sacră, costume tradiționale, lavandă și plante de leac.

Anticarii aduc costume populare din diverse zone etnografice, vâlnice și cătrințe, mobiler țărănesc, lăzi de zestre, blidare, unelte țărănești, ceramică veche, covoare țesute în război, paftale și icoane vechi, ștergare și fețe de masă, porțelan, cărți, monede, mobilă, bijuterii, patefoane și diverse obiecte de colecție.

Suntem aşteptaţi cu cele mai gustoase preparate: miere și produse apicole, dulcețuri și siropuri, limonadă cu miere și ghimbir, fructe și legume de sezon, kurtos kalacs şi pâine de casă.

Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, pește și preparate la grătar, lipii și tot felul de bunătăți.

La „Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)”, de la Muzeul Național al Țăranului Român, intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei numarul 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.